Antena 3 CNN Actualitate Coaliţia "Opriţi Codurile!": Băsescu ar putea fi condamnat la cinci ani de închisoare

Coaliţia "Opriţi Codurile!": Băsescu ar putea fi condamnat la cinci ani de închisoare

Coaliţia "Opriţi Codurile!": Băsescu ar putea fi condamnat la cinci ani de închisoare
Sursa foto: Traian Basescu
14 Mai 2009   •   12:01

Coaliţia "Opriţi Codurile!" susţine că Traian Băsescu şi senatorul democrat-liberal Iulian Urban ar putea fi condamnaţi, în virtutea proiectului de Cod penal, la pedepse de maximum cinci ani, pentru instigare şi, respectiv, comunicare de informaţii false.

Proiectele codurilor vor fi depuse, luni, la Senat, ca iniţiative legislative ale parlamentarilor din subcomisiile pentru Codul civil şi Codul penal. Urmează ca liderii Coaliţiei să ajungă la un consens asupra modalităţii de adoptare a codurilor juridice.

Codul penal şi codul civil au fost adoptate cu unanimitate de voturi în subcomisiile parlamentare de specialitate în care au fost dezbătute. Proiectele trimise de Guvern au suferit modificări majore.

În cele două birouri permanente ale Camerei Deputatilor şi Senatului s-a decis ca proiectele celor două coduri să urmeze procedura parlamentară şi să intre în dezbaterea plenului. Subcomisiile de specialitate vor începe acum analiza celorlalte două coduri, de procedură civilă şi penală.

Timp de adoptare scurt, susţinere politică şi sprijin din partea societăţii civile - acestea sunt condiţiile pe care vor trebui să le îndeplinească proiectele codurilor.

Preşedintele Traian Băsescu a discutat cu deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, marţi, timp de câteva minute, despre situaţia codurilor. Social-democratul a declarat ulterior că i-a spus şefului statului că PSD este de acord cu asumarea răspunderii Guvernului.

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close