Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu acuză trusturile de presă că au executat-o pe Monica Iacob Ridzi (VIDEO)

Traian Băsescu acuză trusturile de presă că au executat-o pe Monica Iacob Ridzi (VIDEO)

Traian Băsescu acuză trusturile de presă că au executat-o pe Monica Iacob Ridzi (VIDEO)
Sursa foto: Traian Basescu
14 Iul 2009   •   19:59

Criza de la Ministerul Tineretului şi Sportului s-a rezolvat în mai puţin de două ore. O criză morală, spune preşedintele Băsescu, în care mass-media şi-a dat mâna cu politicul într-un scop murdar.

Monica Iacob Ridzi şi-a anunţat demisia din funcţie şi, imediat, partidul a găsit un înlocuitor în persoana Sorinei Luminiţa Plăcintă. Monica Iacob Ridzi şi-a motivat decizia prin faptul că nu doreşte să prejudicieze imaginea PDL şi că familia sa face faţă cu greu presiunii mediatice.

La scurt timp după anunţul demisiei, la Palatul Cotroceni a avut loc ceremonia de învestire a noului ministru. Aceasta a fost umbrită de explicaţiile preşedintelui referitoare la cazul Ridzi.

Şeful statului a profitat de ocazie şi i-a atacat din nou mogulii de presă.

Traian Băsescu a acuzat trusturile de presă că au executat-o pe Monica Iacob Ridzi, într-o campanie care urmărea de fapt obţinerea de bani de la oamenii politici. Şi a sărit din nou la gâtul presei, ducând însă discuţia spre campania electorală.

"Dintr-o dată, televiziunile comerciale anunţau că difuzează gratuit clipurile candidaţilor la europarlamentare. Sigur că domnii Vântu şi Voiculescu nu se transformaseră brusc în samariteni. Era expresia înţelegerii murdare între politic şi două trusturi de presă. Noi spunem că nu vă luăm banii şi voi plătiţi cu banii neînregistraţi direct la noi", a declarat Traian Băsescu.




Preşedintele a ţinut să o delimiteze de acest scandal pe fiica sa, a cărei imagine a fost legată de Monica Iacob Ridzi în campania electorală.

"Pe 29 mai, cand am aflat că trusturile de presă au luat decizia eroică să transmită gratuit oricâte spoturi ar da partidele aflate în campanie, am rugat pe cei responsabili de campania fiicei mele să înceteze imediat difuzarea oricărui clip electoral"

De criticile preşedintelui nu au scăpat nici membrii comisiei parlamentare care au anchetat cazul Ridzi.

"Oameni buni, aveţi grijă ce faceţi cu democraţia. Am văzut un act de tip Ana Pauker susţinut cu toată forţa de presa care în campanie făcuse o înţelegere de difuzare a clipurilor electorale fără bani. Comisia şi-a oprit lucrările când a dat de firmele care duceau către televiziuni", a mai declarat Băsescu.

Preşedintele uită, însă, că duminică, 31 mai, Elena Băsescu apărea în emisiunea Zig Zag a lui Ion Cristoiu la Antena 3, în care au fost difuzate si clipurile electorale. Oricum, în ceea ce priveşte campania electorală, Antena 3 precizează că aceasta a fost gratuită şi echilibrată pentru toate partidele şi toţi candidaţii, indiferent dacă erau sau nu la putere.

Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close