Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană, după exit-poll: "În 2009, numele Băsescu aduce voturi doar cu autocarul" (VIDEO)

Mircea Geoană, după exit-poll: "În 2009, numele Băsescu aduce voturi doar cu autocarul" (VIDEO)

Mircea Geoană, după exit-poll: "În 2009, numele Băsescu aduce voturi doar cu autocarul" (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Geoana
07 Iun 2009   •   21:11

După aflarea rezultatelor parţiale ale alegerilor europarlamentare, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a susţinut o declaraţie de presă în care a vorbit despre victoria partidului pe care îl conduce.

"Acest scrutin reconfirmă statutul de principală forţă pe scena politică românească", a declarat Mircea Geoană.

Faţă de precedentele alegeri, PSD a câştigat aproximativ 10 procente, arătat liderul PSD. Geoană a acuzat însă PDL că a instrumentat mai multe tentative de fraudare a votului şi a cerut "vigilenţă" reprezentanţilor PSD în birourile electorale, susţinând că la precedentele alegeri "un scor consistent" al PSD s-a irosit "printr-o acţiune coerentă de fraudare a alegerilor de către PDL".

Recunoscând că ar fi sperat ca diferenţa faţă de PDL să fie mai mare, liderul PSD a pus procentele PDl şi pe seama unei "tentative sistematice" de fraudare a alegerilor, acţiune la care PDL ar fi devenit "un specialist demn de cartea recordurilor".

Mircea Geoană a mai precizat că bătălia europeană nu se încheie aici.

"România trebuie să participe activ în structurile europarlamentare", a mai afirmat Geoană.
liderul social-democrat a atras însă atenţi asupra sbsenteismului românilor la urne care ar reprezenta o formă de blamare a modului în care reprezentanţii partidelor acţionează şi înţeleg să facă politică.
"Alegerile de astăzi ne obligă însă şi la o constatare îngrijorătoare: participarea la vot a fost extrem de scăzută şi asta arată că românii sunt tot mai nemulţumiţi şi tot mai dezamăgiţi de modul în care s-a făcut politică în ultimii ani", a mai spus Geoană.

Geoană a apreciat că bătălia europeană nu se încheie odată cu închiderea urnelor, europarlamentarii români având datoria să militeze pentru acordarea unui portofoliu consistent reprezentantului României în Comisia Europeană şi pentru obţinerea unor poziţii de influenţă ale europarlamentarilor în comisiile legislativului comunitar pentru a face vocea României cât mai auzită la nivelul instituţiilor Uniunii Europene.

Preşedintele PSD a profitat de ocazie pentru a prefigura lupta electorală pentru Cotroceni. În opinia lui Geoană, "este absolut jenant cum preşedintele României şi-a transformat propriul copil într-un vehicul electoral". "Probabil în seara asta cei de la PDL vor încerca să adune scorul lor cu scorul Elenei Băsescu. Acest experiment regizat cu cinism arată că, în 2009, numele Băsescu mai aduce voturi doar cu autocarul, iar brandul Băsescu este în declin politic şi vom contribui şi noi la acest declin", a mai declarat liderul PSD.

Totodată, liderul PSD a făcut referiri şi la preşedintele Traian Băsescu, declarând că, "în 2009, numele Băsescu aduce voturi doar cu autocarul"."E în deplin declin şi vom contribui şi noi la declinul numelui său" a prognozat liderul social-democrat.

"Din această seară ne pregătim pentru adevărata victorie a PSD, cea de la alegerile prezidenţiale din toamnă", a declarat Geoană.




Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close