Antena 3 CNN Actualitate Aeroclubul României lansează cursurile gratuite de zbor, planorism şi paraşutism

Aeroclubul României lansează cursurile gratuite de zbor, planorism şi paraşutism

Aeroclubul României lansează cursurile gratuite de zbor, planorism şi paraşutism
Sursa foto: zbor planor
15 Ian 2009   •   13:39

Cei pasionaţi de zbor au acces acum mult mai uşor la cursurile de pilotaj, planorism sau paraşutism. Aeroclubul României lansează cursuri gratuite, însă numai pentru tinerii cu vârste între 16 şi 22 de ani. Cei ce nu intră în categorie vor trebui în continuare să plătească cei 7000 de euro, cât costă instruirea de zbor sau paraşutism. Oferta pentru tineri este valabilă până la 30 ianuarie, tinerii fiind aşteptaţi să se înscrie la Aeroclubul României.
Tinerii vor opta pentru una dintre discipline, completând o fişă de înscriere, o cerere de legitimare şi obţin o fişă medicală standard pentru verificarea capacităţilor fizice şi psihice. Preţul acestei vizite medicale este sub 100 de lei, la care se adaugă taxa de legitimare la aeroclub, care este echivalentul la cursul zilei a 10 euro, scrie Cotidianul.
După acceptare urmează două luni de teorie, pentru ca cei mai buni să zboare gratis timp de şase luni.
?Cursurile teoretice vor începe pe 1 februarie şi se întind pe durata a două luni şi jumătate în care toţi cursanţii vor face pregătire fizică şi cursuri teoretice. La finalul cursurilor, aceştia vor susţine un examen scris, iar în funcţie de notele obţinute, cei ce vor ocupa locurile alocate de la bugetul de stat (15-20 de locuri) vor parcurge şi pregătirea de zbor, care va dura din luna aprilie până în septembrie?, a declarat Constantin Voicu, directorul general al Aeroclubului României.
În continuare, cei care vor trece şi de examenul din toamnă pentru obţinerea unui brevet de avion vor putea zbura gratuit în continuare.
După circa patru ani de experienţă şi toate etapele parcurse, tinerii vor putea deveni instructori.
Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close