Antena 3 CNN Actualitate Elevii români vor primi de la anul şi fructe, în completarea programului ?Laptele şi Cornul?

Elevii români vor primi de la anul şi fructe, în completarea programului ?Laptele şi Cornul?

Elevii români vor primi de la anul şi fructe, în completarea programului ?Laptele şi Cornul?
21 Noi 2008   •   23:11

Elevii din România vor primi de anul viitor fructe proaspete în fiecare zi de şcoală. Iniţiativa, aprobată de Comisia Europeană, vine în completarea programului "Laptele şi Cornul". Parlamentul European este însă nemulţumit de puţinii bani alocaţi şi susţine că doar elevii din clasele 1 - 4 ar putea beneficia de acest nou program.
Comisia Europeană a prevăzut în bugetul pe anul viitor 90 de milioane de euro pentru cumpărarea fructelor sau legumelor ce urmează a fi date şcolarilor. Euro-parlamentarii spun însă că suma nu e mulţumitoare pentru că aceşti bani ar ajunge numai pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani.
În hotărârea Comisiei Europene mai scrie că la cele 90 de milioane de la bugetul comunitar se adaugă alte sume de la bugetele naţionale ale statelor din Uniunea Europeană, dar şi din fonduri private. O altă idee cu care Parlamentul European nu este de acord.
Programul de distribuire de fructe şi legume proaspete în şcoli pleacă de la îngrijorarea oficialilor europeni legată de starea de sănătate a copiilor. Datele arată că 22 de milioane de copii din UE sunt supraponderali din cauza proastelor obiceiuri alimentare. Mai mult de 5 milioane dintre aceştia sunt obezi şi se aşteaptă ca acest număr să crească cu 400. 000 în fiecare an.
Antena 3

×
Subiecte în articol: fructe elevi romani Comisia Europeana
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close