Antena 3 CNN Actualitate Povestea banner-ului FREE GIGI. De la eliberarea lui Becali, la legalilzarea marijuanei

Povestea banner-ului FREE GIGI. De la eliberarea lui Becali, la legalilzarea marijuanei

Povestea banner-ului FREE GIGI. De la eliberarea lui Becali, la legalilzarea marijuanei
Sursa foto: free gigi
06 Apr 2009   •   18:35
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // ?În faţa judecătoriei sectorului 1 (...) o mulţime de oameni aşteptau să vadă dacă este sau nu este arestat latifundiarul. Susţinătorii scandau de zor lozinci pro Becali. Am decis să ne întoarcem la maşină, am scos cartonul din portbagaj şi am scris pe el "FREE GIGI". Scopul nostru a fost de la bun început manipularea presei. Se pare că ne-a ieşit?.

Acesta este un fragment de pe blogul lamosor, care descrie povestea faimosului banner ?FREE GIGI?.


Despre ce este vorba de fapt. Joi seara, atunci când o mulţime mare de oameni aştepta decizia în cazul reţinerii lui Gigi Becali, mai mulţi tineri s-au gândit că ar putea profita de eveniment, de mulţimea strânsă la Judecătoria Sectorului 1 dar şi de mass-media care se afla la faţa locului. Astfel, s-au gândit să manipuleze presa print-un mesaj de... legalizare a marijuanei.

Making Off - FREE GIGI




Pentru că asta înseamnă gigi în jargon: joint, adică o ţigară cu marijuana. Pentru că nicio televiziune sau altă formă de media nu ar fi întreprins vreodată o asemenea acţiune, tinerii au considerat că numele lui Gigi Becalil reprezintă o coincidenţă reuşită.



Şi au avut dreptate. Mesajul lor, ?FREE GIGI?, a fost preluat de unii dintre cei prezenţi joi seara la judecătorie, dar şi de presa din toată ţara. Punct ochit punct lovit. Acum, putem vedea mesajul ?FREE GIGI? pe orice, de la pancarte inscripţii pe pereţi şi până la tricouri, purtate de cei care doresc eliberarea Gigi Becali. Isteria creată în jurul arestării lui Gigi Becali a dat naştere chiar şi unui site dedicat integral susţinerii omului de afaceri, intitulat, bineînţeles, freegigi.ro.



Omul de afaceri Gigi Becali a fost arestat, vineri dimineaţă, pentru 29 de zile, de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală, care au admis cererea procurorilor în acest sens. Becali este acuzat de sechestrarea a trei persoane care i-ar fi furat maşina în luna ianuarie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close