Antena 3 CNN Actualitate Un pensionar din Alba Iulia a murit din cauza caniculei

Un pensionar din Alba Iulia a murit din cauza caniculei

Un pensionar din Alba Iulia a murit din cauza caniculei
11 Iun 2010   •   14:19

Temperaturile ridicate din această perioadă încep să facă victime în România. Un pensionar în vârstă de 70 de ani a murit, vineri, la Alba Iulia, din cauza expunerii îndelungate la soare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Iulia Haţegan, a declarat, pentru Mediafax, că bărbatul a început să se simtă rău şi a leşinat în timp ce  se afla cu mai mulţi vecini în spatele unui bloc. 

La faţa locului a fost trimis de urgenţă un echipaj medical, care nu a putut, însă, decât să constate decesul bărbatului.

Potrivit medicilor, bărbatul a murit în urma unui infarct care a survenit, cel mai probabil, din cauza  expunerii îndelungate la soare. Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma unei necropsii.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, autorităţile recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare.

Citeşte aici recomandările Ministerului Sănătăţii


Meteorologii au emis, vineri, o avertizare Cod Galben de caniculă, valabilă în toate judeţele din România. Avertizarea este valabilă în intervalul 12 iunie, ora 12:00 - 13 iunie, ora 18:00. În această perioadă, vremea va fi caniculară, în special după-amiaza. Sâmbătă şi duminică temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 36 de grade, iar pe areale restrânse 37 - 38 de grade,  îndeosebi în zonele de câmpie.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: batran pensionar deces canicula
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close