Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Viaţa DINAINTE de moarte". Proiectul cutremurător care a schimbat ultimele clipe de viaţă ale oamenilor

"Viaţa DINAINTE de moarte". Proiectul cutremurător care a schimbat ultimele clipe de viaţă ale oamenilor

"Viaţa DINAINTE de moarte". Proiectul cutremurător care a schimbat ultimele clipe de viaţă ale oamenilor
de O.P.    |    24 Oct 2014   •   11:08

Teama de necunoscut, misterul şi durerea care înfăşoară clipa morţii fac din acest episod final al vieţii să fie unul de groază pentru cei mai mulţi oameni. Tocmai de aceea, doi fotografi germani, Walter Schels şi Beate Lakotta au realizat un proiect controversat pentru mulţi: au fotografiat mai multe persoane, înainte şi după ce au murit.

Walter şi Beate au apucat să discute cu oamenii, să le afle poveştile de viaţă, iar unele dintre ele sunt tulburătoare.



Edelgard a divorţat în anii '80 şi de atunci nu s-a mai recăsătorit. Nu a avut copii şi toată viaţa ei a fost dedicată slujirii altora, fiind foarte implicată în rândurile bisericii protestante. A aflat că are cancer, iar boala era în ultimul stadiu. În ultimele săptămâni de viaţă a fost imobilizată la pat : "Moartea este ultimul pas spre maturizare. Fiecare trebuie să trecem prin asta, iar eu vreau să mor ca să fiu parte din lumina eternă".



Beate Traube a murit la doar 44 de ani, de cancer la sân. Deşi a făcut tratament, femeia ştia că va muri şi chiar vizitase locul unde se afla mormântul pregătit pentru ea. Beate regreta suferinţa pe care boala ei o producea familiei, soţului şi copiilor săi. Aşa cum şi-a dorit, a murit singură, bărbatul ei fiind în altă încăpere atunci când Beate şi-a dat ultima suflare.


Heiner era un tip deştept. Vorbea mult, însă vorbele lui erau profunde. Lucra în advertising, iar ultma vizită la medic i-a adus un diagnostic cutremurător: cancer la creier. Şi-a dat seama că viaţa lui avea să se termine. "Prietenii veneau la mine, îmi aduceau ţigări, băutură, chiar dădeau mici petreceri la mine în cameră, să nu ma simt o clipă singur. Dar nimeni nu m-a întrebat ce fac, cum mă simt... Eu ştiam că aveam să mor, că nu voi mai fi, iar asta îmi sfâşia inima", spune Heiner, înainte de a închide ochii.


 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close