Antena 3 CNN Timp liber Film Doliu în lumea filmului: un celebru actor a încetat din viață. A jucat în peste 80 de pelicule

Doliu în lumea filmului: un celebru actor a încetat din viață. A jucat în peste 80 de pelicule

Doliu în lumea filmului: un celebru actor a încetat din viață. A jucat în peste 80 de pelicule
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    03 Iul 2017   •   17:07

Paolo Villaggio, unul dintre cei mai cunoscuţi actori de comedie din Italia, creatorul şi interpretul personajului Ugo Fantozzi, a murit la vârsta de 84 de ani, a anunţat luni fiica artistului, Elisabeta, prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, informează AFP. 

Paolo Villaggio, care a colaborat cu unii dintre cei mai apreciaţi regizori italieni, precum Federico Fellini şi Mario Monicelli, era celebru în Italia în special datorită personajului Ugo Fantozzi, un contabil modest şi servil, cu un comportament adeseori grotesc şi ridicol, pe care actorul italian l-a creat şi l-a interpretat în cinematografie în 10 lungmetraje. 

Eternul perdant, timorat în faţa lumii care îl înconjoară, slugarnic în faţa celor puternici, Fantozzi a întruchipat o faţetă a spiritului italian, portretizând arhetipul italianului care se consideră întotdeauna o victimă a unui blestem puternic. 

"Trebuie să spun imediat şi foarte clar că Fantozzi sunt eu. Evident, nu fără un anumit paradox, dar (acel rol) era un autoportret al unui perdant pe care îl cunosc bine", declara Paolo Villaggio pentru Corriere della Sera în 2015. 

Fiind şi scriitor - personajul Fantozzi s-a născut din condeiul său -, Paolo Villaggio a scris peste 20 de romane şi nuvele. 

A jucat în peste 80 de filme, inclusiv în "La voce della luna", de Federico Fellini, şi "Brancaleone alle crociate", de Mario Monicelli.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close