Antena 3 CNN Timp liber Film O LEGENDĂ a cinematografiei franceze A MURIT

O LEGENDĂ a cinematografiei franceze A MURIT

O LEGENDĂ a cinematografiei franceze A MURIT
Sursa foto: Foto: europe1.fr
08 Dec 2013   •   14:01
Regizorul francez Edouard Molinaro, realizatorul comediei clasice "Colivia cu nebune/ La cage aux folles", a decedat la vârsta de 85 de ani, informează BBC, conform Mediafax.
Edouard Molinaro a murit sâmbătă, într-un spital din Paris, în urma unei insuficienţe pulmonare.
Preşedintele Franţei, François Hollande, i-a adus un omagiu regizorului francez, pentru talentul de a atrage oamenii în sălile de cinema.
"Acest realizator, care a avut o carieră bogată şi variată, a făcut filme cu cei mai mari actori ai cinematografiei franceze, câştigând în acelaşi timp publicul şi admiraţia semenilor", a declarat François Hollande într-un comunicat al Palatului Elysée.
După ce a debutat ca regizor de filme poliţiste, Edouard Molinaro a început să realizeze comedii, mai ales cu Louis de Fun?s în rolul principal.
Comedia "Colivia cu nebune/ La cage aux folles", pe care a regizat-o împreună cu Marcello Danon în 1978 şi care a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, urmăreşte încercările amuzante ale unui cuplu gay de a trece drept persoane heterosexuale şi a beneficiat de un remake hollywoodian, sub denumirea de "Cabaret în familie/ The Birdcage" (1996).
Printre alte filme realizate de Edouard Molinaro se numără "Oscar" (1967), cu Louis de Fun?s, şi "Mon oncle Benjamin" (1969), în care a jucat cântăreţul belgian Jacques Brel.
În ultimii ani, regizorul francez a realizat filme de televiziune şi a regizat mai multe episoade ale unor seriale franceze.
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close