Antena 3 CNN Timp liber Muzică Artistul britanic David Bowie a murit

Artistul britanic David Bowie a murit

Artistul britanic David Bowie a murit
11 Ian 2016   •   09:21
Cântărețul britanic David Bowie a murit luni dimineață, la vârsta de 69 de ani, după o luptă de 18 luni cu o boală necruțătoare. El suferea de cancer.

Anunțul a fost făcut în această dimineață de fiul artistului, dar și de publicistul său.
 
Activ pe parcursul a cinci decenii de rock 'n' roll și frecvent reinventându-și muzica, Bowie este considerat de marea majoritate drept un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70.

Bowie s-a inspirat dintr-o vastă paletă de artă filozofie și literatură.
 
David Bowie a murit. Starul care s-a reinventat de fiecare datăBowie este, de asemenea, un actor de film și teatru, regizor și artist vizual de videoclipuri muzicale.

Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

 
 
Într-un sondaj realizat în anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.
 
Pe 8 ianuarie 2016, ziua în care a împlinit vârsta de 69 de ani, David Bowie a lansat un nou album de studio - al 28-lea din carieră -, intitulat "Blackstar". Potrivit presei internaţionale, noul material discografic - care include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil - i-a impresionat pe criticii din industria muzicală şi a reflectat pe deplin dorinţa artistului britanic de a explora noi tendinţe muzicale.
 
 

 
Înainte de lansarea "Blackstar", cel mai recent album al starului britanic a fost "The Next Day", un material discografic lansat de legendarul artist britanic după o pauză de 10 ani şi care a ajuns în magazine în 2013.

×
Subiecte în articol: David Bowie cancer
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close