Antena 3 CNN Actualitate 1 din 10 români nu va respecta limitările impuse de autorități și va petrece Paștele în deplasare - studiu

1 din 10 români nu va respecta limitările impuse de autorități și va petrece Paștele în deplasare - studiu

Potrivit unui studiu organizat de MKOR Consulting, unul din 10 români nu va respecta limitările impuse de autorități și declară că va petrece Paștele alături de familia extinsă și prieteni.

1 din 10 români nu va respecta limitările impuse de autorități și va petrece Paștele în deplasare - studiu
Sursa foto: pixabay
17 Apr 2020   •   11:20

Potrivit sursei citate, românii vor petrece Paștele acasă anul acesta, ca răspuns la epidemia de coronavirus (COVID-19). Cel puțin așa vor face aproape 9 din 10 persoane, care vor petrece Paștele alături de partener, copii sau chiar singuri. 3% dintre români nu vor sărbători anul acesta Paștele deloc.

Totuși, 11% dintre români afirmă că vor petrece sărbătorile pascale alături de familia extinsă sau prieteni, cu care nu locuiesc. Aceștia sunt mai ales elevi și studenți, care revin acasă în mod obișnuit, în această perioadă.

Comportamentul de respectare a izolării în perioada Paștelui se află în corelație cu faptul că 80% dintre români simt o teamă peste medie, în ceea ce privește posibilitatea de a fi infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, jumătate sunt persoane cu venituri peste medie, iar 43% au studii superioare.

Cele mai puțin îngrijorate categorii sunt elevii și studenții și persoanele cu studii sub medie (școală generală și profesională).

La nivelul populației, teama față de posibilitatea infectării cu noul coronavirus este moderată, respectiv 4.18 dintr-un total de 7 puncte. Dintre categoriile profesionale, muncitorii sunt cei mai îngrijorați, aceștia fiind și cei mai expuși riscului, întrucât specificul muncii nu le permite lucrul de acasă (75% nu pot lucra de acasă, conform studiului publicat de MKOR Consulting în 2 aprilie a.c.).

Studiul a fost realizat în perioada 13-16 aprilie 2020, pe un eșantion de 1703 respondenți, reprezentativ la nivel național pe criterii de gen, vârstă (18+) și distribuție geografică. Nivel de încredere 95%, eroare maximă +/-2,3%, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus romani Paste
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close