Antena 3 CNN Actualitate -10 grade în Neamţ, risc ridicat de avalanşă în Făgăraş. Nordul ţării, „bătut“ de ninsoare de câteva zile

-10 grade în Neamţ, risc ridicat de avalanşă în Făgăraş. Nordul ţării, „bătut“ de ninsoare de câteva zile

-10 grade în Neamţ, risc ridicat de avalanşă în Făgăraş. Nordul ţării, „bătut“ de ninsoare de câteva zile
Sursa foto: Foto: blizzard-games-guides.blogspot.com
18 Ian 2012   •   22:38

Ninge fără oprire de câteva zile în nordul ţării, iar meteorologii ne sperie în continuare. În Făgăraş este risc ridicat de avalanşă, iar salvamontiştii îi avertizează pe turişti că e pericol de moarte. În Neamţ, mai multe localităţi au rămas izolate din cauza drumurilor înzăpezite. Medicii s-au urcat pe sănii ca să ajungă acolo unde era nevoie de ei.
 
Ambulanţele au rămas blocate la câţiva kilometri distanţă de locul în care pacienţii aşteptau ajutorul. Şi nu au mai putut înainta cu nici un chip.

Şi taximetriştii au evitat cursele în zonele cu probleme. Şi nu au fost puţine.

În Neamţ au fost, marţi seară, -10 grade Celsius. Iar gerul s-a simţit peste tot.

În Harghita a nins din nou viscolit, iar drumarii au făcut cu greu faţă zăpezii. Mai multe tiruri au rămas blocate pe DN 13A în direcţia Odorhei- Miercurea Ciuc.

În Făgăraş, în ultima săptămână a nins puternic la peste 1.800 de metri. Stratul de zăpadă depăşeşte 1 metru aşa că meteorologii au emis avertizare de avalanşă de gradul 4. La Cota 2000 - Bâlea Lac stratul de zăpadă are peste 1 metru grosime. Şi se poate desprinde oricând.

 


Prognoza meteo pentru următoarele două zile

 



×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close