Antena 3 CNN Actualitate 10 MILIOANE de români suferă de această boală. 90% din ei nu ştiu acest lucru

10 MILIOANE de români suferă de această boală. 90% din ei nu ştiu acest lucru

10 MILIOANE de români suferă de această boală. 90% din ei nu ştiu acest lucru
de O.P.    |    15 Iul 2013   •   11:50

Pe vremea bunicilor noştri, sexul înainte de căsătorie era o ruşine. Numai "fetele uşoare" se lăsau păcălite să intre în patul unui bărbat care nu era soţul lor. Acum însă, situaţia s-a schimbat dramatic.

Tinerele îşi încep viaţa sexuală la 15-16 ani, fiind atrase de mirajul unei vieţi colorate, independente, prezentată adesea la televizor. Chiar şi cuplurile căsătorite, după primele certuri mai serioase ajung să îşi caute fericirea în braţele altor parteneri, sau ajung la divorţ.

Potrivit datelor OMS, 1 milion de români suferă de boli cu transmitere sexuală şi primesc un tratament adecvat pentru a scăpa de ele, însă cifrele neoficiale sunt de-a dreptul înfricoşătoare: 10 milioane de români sunt infectaţi cu astfel de viruşi, şi cu toate astea continuă să aibă relaţii sexuale ocazionale.

Mergând în acest sens, România este în primele 10 ţări din Europa în ceea ce priveşte incidenţa infecţiilor cu transmitere sexuală. Clamydia, Gonoreea fiind cele mai des întâlnite boli care pun în pericol sănătatea reproducerii atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Potrivit datelor furnizate în urmă cu trei ani, România se află printre primele patru ţări care "furnizează" 60% din cazurile de sifilis de la nivelul continentului european, alături de Germania, Marea Britanie şi Spania.

×
Subiecte în articol: viata sexuala
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close