Antena 3 CNN Actualitate 27 elevi, prinşi copiind, au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat

27 elevi, prinşi copiind, au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat

27 elevi, prinşi copiind, au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Aug 2011   •   11:15
UPDATE 16:00. Inspectoratul Şcolar al Capitalei a înregistrat, luni, după centralizarea datelor transmise de centrele de examen, 27 de eliminări la proba scrisă la limba română a bacalaureatului, a declarat inspectorul general profesor Cristian Alexandrescu, citat de Mediafax.
   
"Datele centralizate după proba de limba română arată cu au fost 27 de eliminaţi. Din păcate, în loc să înveţe, unii dintre candidaţi încearcă să fraudeze. Toţi cei care au fraudat au pierdut dreptul de a mai susţine examenul următoarele două sesiuni", a spus inspectorul general şcolar.
   
În vară, la aceeaşi probă au fost 29 de elevi bucureşteni eliminaţi.
   
La nivel naţional, după prima sesiune a examenului de bacalaureat, 895 candidaţi au pierdut dreptul de a mai da examenul de bacalauareat următoarele două sesiuni întrucât au fost prinşi copiind sau au intrat în sală cu aparatură electronică.

UPDATE 12:30
. 15 elevi au fost daţi afară de la bacalaureat, luni, pentru că au încercat să copieze, chiar la prima probă scrisă a examenului, cea la limba română.

Cinci elevi au fost eliminaţi în Bucureşti de la examenul de bacalaureat după ce au fost prinşi în timp ce încercau să copieze.

Candidaţii au avut de comentat un text din romanul „Adela“, de Garabet Ibrăileanu. Al doilea subiect a fost comentarea pe marginea unui text de Nichita Stănescu, iar la al treilea subiect candidaţilor li se cerea să redacteze un text din care să reiasă felul în care se reflectă tema într-o nuvelă.

 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close