Antena 3 CNN Actualitate 6 poliţişti de la Furturi Auto Bucureşti, colaboratorii hoţilor de maşini

6 poliţişti de la Furturi Auto Bucureşti, colaboratorii hoţilor de maşini

6 poliţişti de la Furturi Auto Bucureşti, colaboratorii hoţilor de maşini
03 Noi 2008   •   15:48

Şase poliţişti de la Serviciul Furturi Auto al Poliţiei Capitalei sunt în vizorul comisiei de disciplină a instituţiei după o verificare realizată de Corpul de Control al ministrului de Interne Cristian David. Verificarea a arătat că integritatea mai multor angajaţi ai Serviciului Furturi Auto din Poliţia Capitalei este pusă la îndoială. David a cerut, în luna februarie a acestui an, să facă un control la Serviciul de Furturi Auto după ce un poliţist al acestui departament a cerut 3.000 de euro unui bucureştean pentru a-i recupera maşina furată. Poliţistul a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA şi a fost reţinut pentru luatre de mită.
Verificarea Corpului de Control al Ministerului de Interne a scos la iveală grave probleme manageriale. Din acest motiv conducerea Poliţiei Capitalei a luat decizia de a reorganiza acest serviciu şi de a reduce, începând cu luna decembrie, numărul poliţiştilor angajaţi ai acestui serviciu, de la 90, la 75.
Practic, în loc de şase biroruri, câte are acum Serviciul de Furturi Auto, va avea doar patru birouri. Unul se va ocupa de furturile de maşini producţie autohtonă, al doilea birou va rezolva furturi de maşini străine, iar cel de-al treilea se va ocupa de grupările de crimă organizată care acţionează pe piaţa furturilor de maşini. Cel de-al patrulea birou va avea în grijă cercetarea penală.
Statisticile arată că în Bucureşti se fură anual în jur de 1500 de maşini. Anul acesta s-a remarcat o uşoară creştere a furturilor de maşini în Capitală cu aproximativ 12 procente.
Antena3

×
Subiecte în articol: politisti Cristian David
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close