Antena 3 CNN Actualitate 61 de percheziţii în această dimineaţă. Prejudiciul depăşeşte 9 MILIOANE de euro

61 de percheziţii în această dimineaţă. Prejudiciul depăşeşte 9 MILIOANE de euro

de O.P.    |    10 Mar 2015   •   08:07

Poliţiştii fac 61 de percheziţii în Bucureşti şi în zece judeţe, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii, prejudiciul depăşind nouă milioane euro.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, marţi dimineaţă, poliţiştii fac 61 de percheziţii în Bucureşti şi în zece judeţe - Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj şi Dâmboviţa, la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de acestea, urmând să fie puse în aplicare 49 de mandate de aducere.

Conform sursei citate, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. De asemenea, aceştia sunt suspectaţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prin aceste operaţiuni fictive, suspecţii ar fi prejudiciat bugetul cu peste nouă milioane de euro (peste 460 de milioane de lei).

×
Subiecte în articol: perchezitii evaziune fiscala
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close