Antena 3 Actualitate Peste 10 zile, 7.000 de infectări pe zi în România. Raed Arafat, despre cel mai sumbru scenariu: "Este posibil să ajungem acolo"

Peste 10 zile, 7.000 de infectări pe zi în România. Raed Arafat, despre cel mai sumbru scenariu: "Este posibil să ajungem acolo"

de Claudia Popovici    |    10 Oct 2020   •   22:24
Peste 10 zile, 7.000 de infectări pe zi în România. Raed Arafat, despre cel mai sumbru scenariu: "Este posibil să ajungem acolo"
Sursa foto: Hepta

Radu Tudor, realizatorul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3, a estimat creşterea cazurilor în următoarele zile, pe baza a ceea ce s-a înâmplat în ultima săptămână. Calculul matematic simplu arată că peste 10 zile, România ar putea avea între 5.000 şi 7.000 de noi infectări cu COVID în fiecare zi. Scenariul sumbru a fost confirmat inclusiv de doctorul Raed Arafat, care ne dă totuşi o speranţă, aceea ca măsurile de siguranţă să fie respectate şi rata de îmbolnăviri să scadă.

Întrebat de Radu Tudor dacă România va ajunge în zece zile să aibă între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID, Raed Arafat a explicat că scenariul este cât se poate de real, în condiţiile în care răspândirea comunitară este foarte extinsă. 

"Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire", a explicat doctorul Raed Arafat.

Întrebat de Radu Tudor dacă vom ajunge la 1.100 de pacienţi internaţi pe terapie intensivă, capacitatea maximă a sistemului nostru sanitar, pe 20 octombrie, Raed Arafat a spus: "Ocuparea paturilor ATI va creşte, cu cât numărul cazurilor va creşte. E un procent care automat va ajunge în rândul cazurilor de terapie intensivă. Cazurile care nu necesită intubaţie, ventilaţie, pot fi monitorizate în alte secţii, eliberând locuri şi lăsând bonavii care sunt mai uşor acasă."

"O altă metodă de lucru este creşterea capacităţii, mai departe, lucru care la Mureş se face, mai creştem cu 20 de patru în următoarele săptămâni. Aradul a cerut ventilatoare pentru suplimentarea paturilor. Dar mai e soluţia să folosim încă o parte din paturile care sunt folosite în îngrijirile curente. Mai este un număr de paturi care este folosit pentru urgenţe şi pentru îngrijirile curente, post operator. Acolo putem intra, să alocăm paturi temporar pentru cazurile COVID. Provocarea cea mai mare rămâne resursa umană", a explicat Raed Arafat.

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close