Antena 3 CNN Actualitate A primit o amendă de circulaţie în Germania, dar nu a plătit-o. Decizia uimitoare a poliţiştilor

A primit o amendă de circulaţie în Germania, dar nu a plătit-o. Decizia uimitoare a poliţiştilor

A primit o amendă de circulaţie în Germania, dar nu a plătit-o. Decizia uimitoare a poliţiştilor
11 Aug 2017   •   10:34

Aţi luat o amendă prin Europa şi vă doare în cot de ea? Iată un caz „şcoală“ despre cum îşi recuperează prejudiciile alte state! În timp ce autorităţile române nu sunt în stare să recupereze prejudicii de milioane de euro ale unor infractori dovediţi, deşi aceştia se lăfăie în lux în faţa tuturor, alte ţări nu renunţă nici la prejudicii banale, cum ar fi contravaloarea unei amenzi rutiere. Nemţii, de pildă, deschid procese chiar la Iaşi pentru a-i obliga pe şoferii contravenienţi din judeţ să îşi plătească amenzile luate în Germania, sau alte datorii către ţara lor. Pe rolul instanţelor ieşene sunt zeci de procese similare, ale poliţiei din Germania şi, mai nou, Olanda.

Autorităţile judiciare din Germania au chemat la proces un şofer din Glodenii Gândului, judeţul Iaşi, pentru a recupera o sumă modică. O amendă de 108 euro, despre care ieşeanul credea că a scăpat pentru că doar a tranzitat ţara, i-a fost imputată acestuia de poliţiştii nemţi, care, pentru o recuperare mai eficientă, l-au dat în judecată în România şi, în final, l-au determinat pe român să îşi achite datoria faţă de bugetul german. Asta pentru că, în cazul unui proces deschis în Germania, chiar şi în cazul cel mai probabil al unui câştig de cauză poliţiştii nemţi tot ar fi fost legaţi de mâini în a executa amenda, datorită procedurilor foarte greoaie. Un proces demarat de ei în România le asigură însă o executare mai eficientă a datoriei celui în cauză.

Detalii pe ziaruldeiasi.ro.

×
Subiecte în articol: amenda Germania proces Iași
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close