Antena 3 CNN Actualitate Accesul în Delta Dunării, de şase ori mai scump de anul viitor. Cât va costa o săptămână de acces

Accesul în Delta Dunării, de şase ori mai scump de anul viitor. Cât va costa o săptămână de acces

Accesul în Delta Dunării ar putea fi și de şase ori mai scump. Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a transmis Ministerului Mediului un proiect de modificare a tarifelor practicate pentru accesul turiștilor în Deltă, dar și pentru alte servicii.

Accesul în Delta Dunării, de şase ori mai scump de anul viitor. Cât va costa o săptămână de acces
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    Alexandra Ghețea    |    15 Oct 2022   •   08:36

Proiectul se află deja pe masa ministrului Mediului și va intra în vigoare după ce va fi aprobat. Modificările ar urma să fie implementate de anul viitor.

Până acum un turist plătea 5 lei pe zi să intre în Rezervația Biosferei Delta Dunării, dar acest lucru nu va mai fi posibil. Până acum se plăteau 15 lei pentru o săptămână de acces și 30 de lei pentru întregul an.

Dacă un turist va vrea să meargă în Biosfera Deltei Dunării, va plăti 30 de lei pe zi, 60 de lei pe săptămână iar pentru un întreg an 200 de lei.

Sunt majorări de taxe şi în ceea ce privește accesul autoturismelor în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Spre exemplu, până acum, un turist plătea 10 lei pe zi dacă dorea să ajungă acolo cu autoturismul. De acum însă, tariful va fi de 50 de lei pe zi iar pentru întregul an va fi plătită suma de 300 de lei.

Accesul în Delta Dunării se scumpeşte. Au fost majorate și amenzile

Au fost majorate și amenzile pentru cei care nu ar trebui să intre acolo sau intră fără să plătească taxa aferentă.

Dacă până acum amenzile pentru persoanele fizice ajungeau la 30 de lei iar pentru cele juridice la 100 de lei, de acum persoanele fizice vor plăti și 10.000 de lei amendă iar cele juridice pot plăti chiar şi 50.000 de lei.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close