Antena 3 CNN Actualitate Zece persoane au încercat să obţină certificatul verde electronic folosind adeverinţe false de vaccinare

Zece persoane au încercat să obţină certificatul verde electronic folosind adeverinţe false de vaccinare

Ministerul Sănătății a sesizat Parchetul General după ce zece persoane au încercat să obțină certificatul verde electronic folosind adeverințe de vaccinare false.

Zece persoane au încercat să obţină certificatul verde electronic folosind adeverinţe false de vaccinare
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2021   •   13:12

Cele mai multe cazuri de utilizare a unei adeverințe false de vaccinare provin de la un centru din oraşul Ocna Mureş, județul Alba, unde s-a constatat prezența a șapte doze de vaccin în plus față de numărul de persoane vaccinate efectiv.

Se presupune că adeverințele ar fi fost scoase de către un medic pentru mai multe persoane care locuiesc în străinătate sau care urmează să iasă din țară.

Persoanele respective au efectuat prima doză a vaccinului, însă, nu s-au mai prezentat la centru pentru a doua doză. Medicul ar fi scos adeverințele ca și cum persoanele ar fi efectuat și a doua doză, conform Adevărul.

Sesizările au fost efectuate de instituții subordonate, din teritoriu, ale Ministerului Sănătății , după ce mai mai multe persoane au încercat să obțină certificatul verde, cu adeverințe false de vaccinare.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a sesizat procurorii cu privire la acest caz.


 

×
Subiecte în articol: adeverință de vaccinare falsa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close