Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adina Alberts, despre campania de testare gratuită din Slobozia: ''Rezultatele au fost gata în 10 minute!''

Dr. Adina Alberts, despre campania de testare gratuită din Slobozia: ''Rezultatele au fost gata în 10 minute!''

Medicul Adina Alberts vrea să arate că testarea în masă este posibilă. Asociația dr. Adina Alberts, organizație non-profit, a organizat în Slobozia o campanie de testare gratuită.

Dr. Adina Alberts, despre campania de testare gratuită din Slobozia: ''Rezultatele au fost gata în 10 minute!''
de Iulia Gorgorin    |    20 Noi 2020   •   19:40

Medicul Adina Alberts vrea să demonstreze că testarea în masă este posibilă. Asociația dr. Adina Alberts, organizație non-profit, a organizat în Slobozia o campanie de testare gratuită.

Adina Alberts a mers în Slobozia, oraș carantinat, unde a efectuat testări gratuite cu testele rapide COVID-19 Antigen

''În cursul zilei de ieri, la Slobozia am testat și personal medical angajat al Spitalului Județean de Urgență. Persoanele care ne-a solicitat ajutorul au coborât în fața spitalului unde am efectuat aceste teste. Rezultatele au fost gata în 10 minute.

Am testat de asemenea și mai mulți angajați ai Tribunalului Ialomița.

Consider că anumite grupe profesionale care au o expunere ridicată și un risc crescut de a contacta acest virus, ar trebui testate săptămânal, gratuit! Personalul medical, angajații Ministerului de Interne, de Justiție, Armata, etc.

Iar ca să dăm drumul la școli, elevii, studenții și cadrele didactice, trebuie cu toții testați gratuit, cu o periodicitate de 1-2 săptămâni'', a scris Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

Ieri, Adina Albers, anunţa că din cele 100 de teste efectuate, au fost depistate cine persoane pozitive: două persoane în vârstă, o persoană în jur de 50 de ani și un cuplu de tineri

''Tinerii nu aveau niciun simptom. Le-am recomandat tuturor să reconfirme rezultatul testării rapide cu un test PCR ( deși știam sigur că nu o vor face din motive financiare), și să își contacteze de urgență medicul de familie. Restul de 95 de persoane erau sănătoase. De ce stau cei sănătoși în carantină?! De ce autoritățile nu testează în masă?! De ce nu bugetăm din fonduri europene achiziționarea testelor rapide Antigen COVID-19?! Bani există! Cei bolnavi stau acasă să se refacă, cei sănătoși își văd de activitățile cotidiene aproape nestingheriți...Nu așa ar fi normal?!'', a scris Adina Alerts pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close