Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, explicaţii despre moartea actorului Bogdan Stanoevici: ''Nu Clostridium a fost cel care a dus la cauza decesului''

Adina Anghelescu, explicaţii despre moartea actorului Bogdan Stanoevici: ''Nu Clostridium a fost cel care a dus la cauza decesului''

Jurnalistul Antena 3, Adina Anghelescu, a vorbit în exclusivitate despre controversa uriaşă apărută în spaţiul public după moartea regretatului actor Bogdan Stanoevici.

Adina Anghelescu, explicaţii despre moartea actorului Bogdan Stanoevici: ''Nu Clostridium a fost cel care a dus la cauza decesului''
de Iulia Gorgorin    |    13 Ian 2021   •   13:25

Moartea actorului Bogdan Stanoevici a provocat multă durere în rândul celor care l-au iubit, dar şi multe controverse.

Adina Anghelescu a oferit informaţii legate de cauza care a dus la decesul actorului.

''Într-adevăr, moartea generează tot felul de discuţii şi controverse, unele dintre ele aberante pe tema decesului unei persoane. Informaţii sunt că, pe certificatul de deces scrie că această cauză a morţii lui este distrugerea plâmânului ca urmare a bolii de COVID. Adică, chiar dacă el a ieşit negativ, complicaţiile pe care le-a făcut ulterior le-a făcut din cauza COVID-ului.

Ce comorbidităţi avea Bogdan Stanoevici

Eu am informaţii din lumea medicală, că distrugerea plămânului a fost făcută de COVID, deci, în timp ce al avea COVID. Mai mult decât atât, Bogdan avea şi nişte comorbidităţi: astm de care suferea în copilărie, o hipertensiune, avusese şi o fibroză pulmonară de-a lungul timpului pentru că era mare fumător. Deci, cred că ştiu medicii mult mai bine ce să scrie pe certificatul de deces, pentru că ei sunt cei care l-au îngrijit şi cei care au făcut tot posibilul, mai ales la Institutul Inimii pentru a îi redresa şi recupera acest plămân. Ori, acest lucru nu s-a putut chiar dacă a fost ţinut pe procedura ECMO (varianta de plămân artificial).

Bogdan a ajuns la spital pentru că se simțea foarte rău și intrase în insuficiență respiratorie, la Spitalul Pantelimon. Acolo a fost intubat. La intubare, în orice  spital al lumii este posibilă, în 80% din cazuri să aibă loc și această infectare nosocomială intraspitalicească.

''Nu Clostridium a fost cel care a dus la cauza decesului''

Infecția cu Clostridium despre care vorbim la Bogdan a fost rezolvată, dar nu Clostridium a fost cel care a dus la cauza decesului, ci faptul că plămânul său, în timpul procedurii ECMO, la ultiimul CT care a fost realizat pe plămânul lui, înainte cu două-trei zile de a deceda, arăta fibrozare masivă a plămânuluiFamilia lui Bogdan, mai precis soţia acestuia care se află în România încă din decembrie a discutat şi cu alţi membri ai familiei cu alte rude.

Bogdan Stanoievici ar putea fi incinerat

Bogdan şi-a dorit, din câte am înţeles, ca atunci când va trece în nefiinţă, să fie dus lângă masa sa care este înmormântată la Paris. Ori, presupun că dacă se va lua decizia incinerării, deocamdată nu este stabilit foarte clar dacă se va întâmpla, este doar pentru transportarea mai uşoară la Paris a urnei ce cenuşă'', a explicat Adina Anghelescu, în exclusivitate la Antena 3.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close