Antena 3 CNN Actualitate Adina Apostol, supraviețuitoare a incendiului din Colectiv, la trei ani de la tragedie: „Am pierdut atât de multe în Colectiv, încât a trebuit şi trebuie să lupt în fiecare secundă din acea clipă”

Adina Apostol, supraviețuitoare a incendiului din Colectiv, la trei ani de la tragedie: „Am pierdut atât de multe în Colectiv, încât a trebuit şi trebuie să lupt în fiecare secundă din acea clipă”

Adina Apostol este una dintre tinerele care au trăit coșmarul vieții lor, în urmă cu trei ani, în clubul Colectiv. A reușit să scape cu viață, însă a pierdut atât de multe încât trebuie să lupte în fiecare secundă după acea noapte, după cum ea însăși mărturisește.

Adina Apostol, supraviețuitoare a incendiului din Colectiv, la trei ani de la tragedie: „Am pierdut atât de multe în Colectiv, încât a trebuit şi trebuie să lupt în fiecare secundă din acea clipă”
Sursa foto: Foto: captură Antena 1
de Claudia Simion    |    30 Oct 2018   •   11:24

Tânăra a mărturisit că tragedia din Colectiv i-a schimbat complet viața și a fost nevoită să o ia de la zero din multe puncte de vedere. 

"Este data în care mi s-a schimbat viaţa complet... sau mai bine spus, data în care viaţa mea a luat-o de la zero, căci am pierdut atât de multe în Colectiv, încât a trebuit şi trebuie să lupt în fiecare secundă din acea clipă pentru a recâştiga până şi cea mai mică urmă de încredere în forţele proprii şi în mine. Sunt internată, asta spune multe cred. Fac operaţii, bandaje, recuperare, masaj, hidratare, protecţie împotriva soarelui. Este foarte obositor, însă simt că este singura cale că să mă pot împăca din nou cu mine, cât de cât..", a povestit Adina, la trei ani de la tragedie

Adina a mărturisit că nu mai are curaj să iasă în cluburi după acel eveniment. 

"Este prea greu de trei ani departe de tot ce mă înconjura odată, dar în Centrul Vechi nu am mai păşit.. Am fost doar în locuri care mi s-au părut cât de cât mai sigure, iar acum din obişnuinţă, mă uit după extinctoare, ieşiri de urgenţă, uşi, geamuri, orice mi-ar putea salva viaţ. Şi eu am frecventat o dată acele cluburi din Centrul Vechi din subsoluri, însă după ce mi s-a întâmplat, am realizat cât de periculoase pot fi.. Sigur că nu recomand nimănui să le frecventeze.. Patronii sunt cei care ar trebui să muncească şi să investească puţin pentru a le face sigure, iar dacă nu pot, să le închidă şi eventual să redeschidă în locuri mai okay.. avem şi un exemplu.. Clubul Expirat..probabil îi ştiţi povestea. Acum, în Expirat am curaj să merg", a povestit tânăra. 

Adina este foarte dezamăgită fiindcă, deși a fost un eveniment cu o încărcătură uriașă și toată lumea a rămas marcată, nu s-au schimbat prea multe din 30 octombrie 2015 în România. 

"Din păcate nu! Se vede clar şi zi de zi chiar, la tv şi în mass media, că e mai rău, spitalele omoară oameni, pentru că medicii se chinuie să salveze vieţi, dar nu au resurse, drumurile nu sunt sigure, nu sunt semnalizate, nu sunt luminate, însă noi aruncăm banii pe lucruri inutile, referendumuri care îndrumă la ură şi exerciţii care ne demonstrează că vom muri în număr foarte mare în caz că se întâmplă ceva în România.. asta ştiam. Ambulanţele şi echipajele poate vor fi spirt şi vor ajunge instant la răniţi, dar unde ne vor transporta?", spune Adina. 

×
Subiecte în articol: tragedie viaţa colectiv
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close