Antena 3 CNN Actualitate România, sub amenințarea unei noi epidemii! Bacteria periculoasă care face ravagii în special între copii

România, sub amenințarea unei noi epidemii! Bacteria periculoasă care face ravagii în special între copii

O nouă epidemie ar putea să apară în România, după ce o bacterie a început să facă ravagii în special în rândul copiilor.

România, sub amenințarea unei noi epidemii! Bacteria periculoasă care face ravagii în special între copii
Sursa foto: Getty images Halfpoint
31 Mar 2023   •   15:10

Este vorba despre streptococul A care, netratat, poate duce la complicații grave.  

Adrian Marinescu, medic infecționist, a intrat în direct la Antena 3 CNN unde a explicat care sunt simptomele infecției cu streptococul A și ce ar trebui să facă cei care au avut contact cu o persoană infectată.  

”Când vorbim despre streptococul betahemolitic de grup A ne gândim la o infecție care apare foarte des. Practic în fiecare an. 

Într-adevăr, în timpul pandemiei, interacțiunile au fost limitate și am avut mai puține infecții. În așa fel încât nu discutăm de o situație care să iasă din limitele normale. 

Sunt, într-adevăr, mai multe infecții în prezent, mai ales la copii. Este adevărat că acest streptococ poate să pună probleme în situația în care nu este tratat și, din punctul meu de vedere, ar fi corect ca atunci când avem o simptomatologie de amigdalită, în momentul în care ne gândim la un diagnostic care se referă la streptococ, să ajungem la medicul de familie, la medicul pediatru, care să prescrie tratamentul corect. Pentru că, într-adevăr, în situația în care nu este tratat, și aici este vorba de antibiotic, pentru că este o infecție bacteriană, există și riscul să apară complicații care pot fi importante la un moment dat”, a explicat medicul. 

”În cele mai multe dintre cazuri, lucrurile se rezolvă dacă este administrat un tratament corect. Pot fi și cazuri când există rezistență la antibiotice. Nu este vorba despre o reinfectare, ci este o formă prelungită de cele mai multe ori.  

Foarte adevărat este și că poți face o infecție cu streptococ la un anumit interval de timp.  

Legat de ceea ce se întâmplă cu cei care locuiesc în același domiciliu, foarte probabil că și cei care sunt în imediata apropiere pot face această infecție streptococică, și atunci intră în discuție tratamentul.  

Deci tratamentul este pentru cei care au o simptomatologie și dacă vorbim în familie, și discutăm de un focar, sigur că în cazul în care apar aceste simptome și persoana respectivă va merge la medicul de familie sau la medicul cel mai apropiat”, a concluzionat Adrian Marinescu la Antena 3 CNN.  

×
Subiecte în articol: Adrian Marinescu streptococ A
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close