Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase a notificat ISC că plăteşte 760.000 de euro din prejudiciul Trofeului Calităţii

Adrian Năstase a notificat ISC că plăteşte 760.000 de euro din prejudiciul Trofeului Calităţii

Adrian Năstase a notificat ISC că plăteşte 760.000 de euro din prejudiciul Trofeului Calităţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Feb 2013   •   21:07

Fostul premier Adrian Năstase a notificat, prin intermediul avocaţilor, Inspectoratul de Stat în Construcţii cu privire la faptul că va plăti 760.000 de euro din prejudiciul calculat în dosarul Trofeul Calităţii, a declarat vineri, pentru Mediafax, avocatul Ion Cazacu.
   
Potrivit lui Cazacu, suma reprezintă partea din prejudiciu ce ar trebui achitată de Năstase în solidar cu ceilalţi cinci inculpaţi din dosar, conform deciziei instanţei.
   
Notificarea către ISC a fost trimisă joi, urmând ca în câteva zile creditorul să indice contul în care să fie viraţi banii, a precizat avocatul lui Năstase.
   
Avocatul fostului premier a mai precizat că, la momentul trimiterii notificării, nu începuse procedura de executare silită dispusă de Judecătoria Sectorului 1 în cazul lui Năstase.
   
Judecătoria Sectorului 1 a admis, la 1 februarie, cererea Inspectoratului de Stat în Construcţii de încuviinţare a executării silite a lui Adrian Năstase cu peste 3,3 milioane de lei din prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii, decizia neputând fi contestată.
       
În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.
   
Citeşte şi:

Reacţia lui Năstase după decizia de executare silită: Inspectoratul de Stat în Construcţii nu a fost prejudiciat în dosarul Trofeul Calităţii


×
Subiecte în articol: Adrian Nastase prejudiciu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close