Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, CONDAMNAT la 4 ANI DE ÎNCHISOARE: "Este o răzbunare murdară"

Adrian Năstase, CONDAMNAT la 4 ANI DE ÎNCHISOARE: "Este o răzbunare murdară"

Adrian Năstase, CONDAMNAT la 4 ANI DE ÎNCHISOARE: "Este o răzbunare murdară"
de O.P.    |    06 Ian 2014   •   19:10
UPDATE 19.11 - Adrian Năstase a ajuns la Penitenciarul Rahova.

UPDATE 18.47- Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian, va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova, poliţiştii bucureşteni de la Biroul Urmăriri urmând să pună în aplicare, luni seară, mandatul de executare a pedepsei.
   
Poliţia Capitalei a primit luni seară, în jurul orei 18.00, mandatul de executare emis de instanţă, astfel că poliţiştii Biroului Urmăriri au plecat spre Secţia 2, pentru a-l prelua de acolo pe Năstase şi a-duce la Rahova, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.

La ieşirea din Secţia de Poliţie, Adrian Năstase le-a spus jurnaliştilor că nu se a aştepta la o asemenea decizie şi că
pedeapsa în cazul său este "îngrozitoare", "extrem de injustă", fiind "o răzbunare murdară".


__________________________________

Ştirea iniţială 05.46

Zi decisiva pentru familia Nastase. Fostul premier şi soţia sa vor afla astăzi sentinţele finale în dosarul Zambaccian.  A fost un proces lung, de nouă ani de zile, în care aceştia au venit în faţa judecătorilor de zeci de ori pentru a-şi susţăine nevinovăţia.

În schimb, procurorii DNA au încercat să convingă toţi magistraţii prin mâinile cărora a trecut dosarul că cei doi sunt vunovaţi de şantaj. Mai exact, că ar fi primit bunuri şi materiale de construcţii in valoare de 600.000 de euro de la doi funcţionari pentru a-i menţine în funcţie.

Iniţial, Adrian şi Dana Năstase au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu suspendare. DNA a cerut condamnarea lor la închisoare cu executare, dar avocaţii familiei Năstase au contestat decizia.

Cu o zi înainte de sentinţa din dosarul Zambaccian, Adrian Năstase le-a urat La mulţi ani cititorilor blogului său şi a amintit că ziua sentinţei coincide cu Boboteaza şi Crăciunul pe stil vechi.
 
"Maine va fi anuntata si sentinta in dosarul "Zambaccian". Daca as fi cinic, as spune ca pare a exista o legatura stransa intre justitie si sarbatorile religioase, mai ales in ceea ce priveste Craciunul - de rit vechi sau nou"…

După opt ani în care dosarul a fost cercetat, trimis în judecată, predat Curţii Constituţionale, restituit procurorilor şi retrimis Înaltei Curţi, a ajuns în sfârşit la final.

Deşi completul de 5 magistraţi a rămas în pronunţare anul trecut, sentinţa a fost amânată pentru începutul de an.

Dana şi Adrian Năstase au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi şantaj în legătură cu obiecte aduse din China pentru imobilul din strada Zambaccian. Fostul premier a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită. Dana Năstase a fost condamnată pentru participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală, fiind achitată pentru complicitate la luare de mită şi şantaj. Soţii Năstase au depus recurs la Înalta Curte şi aşteaptă achitarea. În acelaşi dosar, fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Jianu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Citiţi şi Adrian Năstase, între condamnare şi achitare. Iată variantele pe care le pot decide magistraţii
 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close