Antena 3 Actualitate Cine este Adriana Pistol, medicul care l-a înlocuit pe Streinu - Cercel la conducerea comisiei anti-COVID

Cine este Adriana Pistol, medicul care l-a înlocuit pe Streinu - Cercel la conducerea comisiei anti-COVID

de L.D.    |    24 Apr 2020   •   08:32
Cine este Adriana Pistol, medicul care l-a înlocuit pe Streinu - Cercel la conducerea comisiei anti-COVID
Sursa foto: Facebook / Adriana Pistol

Adriana Pistol este medicul care va conduce Comisia pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19 din Ministerul Sănătății. Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, imediat după ce profesorul Adrian Streinu - Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, a fost demis.

Adriana Pistol a fost până acum directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

„Întâi de toate să setăm care sunt priorităţile acestei Comisii, este o Comisie știinţifică, şi să analizăm toate domeniile pe care le considerăm prioritare, astfel încât să facem nişte propuneri concrete Ministerului Sănătăţii (...). Garantat, fiecare dintre specialităţi a identificat deja nişte nevoi”, a spus dr. Adriana Pistol.

Noua șefă a Comisiei spune că numirea este o provocare.

„(Numirea reprezintă – n.r.) o responsabilitate morală întâi de toate, mai ales că în componenţa acestei Comisii se află profesonişti de marcă, şi, sigur că îmi înţeleg rolul înainte de toate, pe lângă aportul pentru că sunt epidemiolog, în primul rând organizatoric şi de coordonare a unui grup de oameni care or să-şi exprime opiniile profesionale, aşa văd această Comisie. (...) Este o provocare, nu trăim vremuri foarte liniştite, noi lucrăm aici la Institutul Naţional aproape full time, orice altă provocare poate fi uneori aşa un pic disturbatoare, dar până la urmă este ceva ce este normal”, a mai spus Adriana Pistol.

Joi, profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății.

Sursa: Mediafax

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close