Antena 3 CNN Actualitate Terminalul Otopeni se va muta! Cătălin Drulă: Va fi un aeroport nou!

Terminalul Otopeni se va muta! Cătălin Drulă: Va fi un aeroport nou!

Clădirea Aeroportului Henri Coandă va fi mutată şi va fi construit un nou terminal, promite ministrul Transporturilor, fără să anunțe vreun termen.

Terminalul Otopeni se va muta! Cătălin Drulă: Va fi un aeroport nou!
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    27 Ian 2021   •   13:40

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a declarat într-un interviu la TVR că proiectul face parte din planul de dezvoltare a aeroportului Otopeni care depăşise încă de acum doi ani capacitatea maximă de pasageri.

Ministrul a vorbit şi despre metroul spre aeroport. Acesta se va realiza până în Băneasa, pentru că Uniunea Europeană nu a mai finanţat proiectul pana la Otopeni, după ce săptămâna trecută spunea că nu are sens să se facă metrou până în Otopeni, deoarece nu ar fi suficienți pasageri. 

Cătălin Drulă: Aeroportul pe care îl știm cu toții, clădirea aeroportuară, terminalul actual, va fi.. nu aș spune chiar abandonat, dar nu va mai fi folosită infrastructura pentru zboruri. Se face un terminal nou, un aeroport nou, dacă vreți, în partea de est a pistelor, înspre Dimieni, o investitie de 800 milioane de euro. Este vorba de un plan care datează din 2008, s-a mișcat nu foarte rapid.. Dar pentru că terminalul actual și-a atins limita, în condiții de trafic normal, cum era în 2019, la 15 milioane de pasageri era suprasaturat. Și planul de dezvoltare al aeroportului e că se mută aeroportul.

Jurnalist: Cu metroul, magistrala spre Otopeni, nu se mai face?

Cătălin Drulă: Este bucata de la statia 1 Mai, zona Chibrit, din București până la centrul comercial Băneasa, asta este faza 1.  Asta se face. Apoi partea a doua, care era prevăzută de la centrul comercial Băneasa până la Otopeni, acolo nici Comisia Europeană nu a mai dat finanțare pentru că sunt zone ale Bucureștiului foarte puțin populate.

×
Subiecte în articol: Aeroport Otopeni
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close