Antena 3 CNN Actualitate Afacere de sezon: reni de închiriat. O oră petrecută cu un animal adus din ţara lui Moş Crăciun costă 500 de euro

Afacere de sezon: reni de închiriat. O oră petrecută cu un animal adus din ţara lui Moş Crăciun costă 500 de euro

Afacere de sezon: reni de închiriat. O oră petrecută cu un animal adus din ţara lui Moş Crăciun costă 500 de euro
Sursa foto: Foto: animalpictures123.org
de M.Z.    |    04 Dec 2013   •   10:27

Una dintre cele mai atrăgătoare afaceri de sezon este închiratul renilor. Aduse direct din Laponia, animalele care au devenit deja atracţia iernii pentru mulţi copii s-au obişnuit în ţara noastră.

O pereche de reni poate fi închiriată pentru o săptămână cu 2.000 de euro. 

 
De câţiva ani, românii au început să asocieze Crăciunul nu doar cu Moşul, ci şi cu animalele care îi trag sania. Un arădean s-a gândit să-şi transforme hobby-ul pentru aceste animale în afacere, aşa că a adus şase reni tocmai din Laponia.
 
"Pe cât sunt de rezistente în lumea lor, pe atât pot să fie de sensibile prin alte părţi", spune Gabriel Mocaci, proprietarul renilor.

Bărbatul spune că a bătut drumul până în ţara lui Moş Crăciun pentru a aduce animalele. 
 
"Am fost după ei până în Laponia, în nordul Suediei şi i-am ales pe cei care mi-au plăcut de data asta. E foarte costisitoare întreţinerea lor, pentru că trebuie sa le aducem mâncare direct din Suedia. Şi e foarte scumpă. Încercăm să-i acomodăm pe mâncare românească cât mai mult", povesteşte Mocani.
 
Bărbatul spune că deşi cheltuie săptămânal câte 100 de euro pentru întreţinerea lor, renii sunt o adevărată atracţie la târgurile de iarnă. 
 
În Bucureşti, închirierea unui ren costă 500 de euro pe oră, în timp ce în provincie preţurile sunt mai mici, între 1.500 şi 2.000 de euro pe săptămână. 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close