Antena 3 CNN Actualitate Agathon: Patronatele susţin scrisoarea către FMI. Suntem de acord cu reducerea salariilor şi a pensiilor (VIDEO)

Agathon: Patronatele susţin scrisoarea către FMI. Suntem de acord cu reducerea salariilor şi a pensiilor (VIDEO)

Agathon: Patronatele susţin scrisoarea către FMI. Suntem de acord cu reducerea salariilor şi a pensiilor (VIDEO)
Sursa foto: boc
21 Mai 2010   •   16:55

Reprezentantul Confederaţiei Patronale din Industria României (CPIR), Dan Matei Agathon, a declarat că patronatele susţin decizia guvernului de a tăia pensiile şi salariile, considerând că o eventuală creştere a taxelor ar fi dus
România în colaps.

Agathon a mai spus că patronatele au cerut primului-ministru o dovadă a aplicării pachetului legislativ împotriva evaziunii fiscale.

?Primul semnal pe care îl aşteptăm este ca Garda Financiară să imediat doamnele care stau în faţa mall-urilor şi complexului comercial Europa-Dragonul Roşu şi vând carnete de facturi, ştampilate şi cu numele firmelor deja înscrise. Când vorbim de combaterea economiei subterane, trebuie început cu ceea ce vede oricine trece pe stradă?, a explicat Agathon.

Reprezentantul CPIR a mai spus că premierul Emil Boc a promis că nu va elimina facilităţile fiscale pentru domeniul IT şi nici nu va reduce contribuţia la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), de la 2,5% la 0,5%.

Emil Boc s-a întâlnit cu reprezentanţii petronatelor la ora 13.00 la Ministerul Muncii, pentru a discuta despre scrisoarea de intenţie către FMI, înainte ca acest document să primească votul Guvernului.

Întâlnirea a venit după ce joi premierul a avut o întrevedere şi cu liderii sindicali. În urma discuţiilor, cele două părţi nu au ajuns la niciun acord în privinţa reducerii cheltuielilor bugetare, astfel că sindicaliştii au anunţat mişcări de protest de amploare.

În ziua moţiunii, sindicaliştii ar putea forma un lanţ uman în jurul parlamentului, pentru a bloca accesul în clădire. Pentru 31 mai, sindicaliştii CFR au anunţat deja grevă generală. Tot în grevă vor fi şi profesorii şi alte categorii de bugetari. După 31 mai, în cazul în care măsurile din scrisoarea de intenţie trec şi de Parlament, vor urma alte mişcări de protest iar sindicaliştii cer demiterea guvernului.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc patronate scrisoare de intentie FMI
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close