Antena 3 CNN Actualitate Aglomeraţie la Biserica Sf. Mina din Capitală: ''Am 83 de ani şi am trecut prin războaie, foamete, frig, vai de lume. Uite-mă, vezi, sunt voinică!''

Aglomeraţie la Biserica Sf. Mina din Capitală: ''Am 83 de ani şi am trecut prin războaie, foamete, frig, vai de lume. Uite-mă, vezi, sunt voinică!''

Sute de oameni au venit astăzi la biserică de Sfântul Mina, iar normele sanitare au fost cu greu respectate, chiar dacă jandarmii au încercat să păstreze toţi oamenii la distanţă unii de alţii şi să le spună să poarte corect măştile. Majoritatea credincioşilor spun că nu le este frică de virus şi au ales să nu se protejeze aşa cum trebuie.

Aglomeraţie la Biserica Sf. Mina din Capitală: ''Am 83 de ani şi am trecut prin războaie, foamete, frig, vai de lume. Uite-mă, vezi, sunt voinică!''
de Iulia Gorgorin    |    11 Noi 2020   •   15:30

În plină pandemie, un alt pelerinaj a avut loc în Capitală.

Aproximativ 2.000 de credincioşi au venit să se roage la moaștele Sfântului Mina, cel care este considerat ocrotitorul păgubiților. 

Credincioşii, umăr la umăr şi cu măştile de protecţie sub nas

Oamenii au început să vină la biserică Sfântul Mina din Bucureşti încă de la începutul slujbei. 

În fiecare an, pe 11 noiembrie se prăznuiește Sfântul Mina

Chiar dacă numărul de cazuri de COVID-19 este în creștere în toată țară, iar Capitala se află pe primul loc la numărul de noi îmbolnăviri, bătrânii care au aşteptat la coadă pentru a se ruga, nu sunt deloc speriaţi de noul coronavirus.

''Nu îmi e frică, draga mamii. Am 83 de ani şi am trecut prin războaie, foamete, frig, vai de lume. Uite-mă, vezi, sunt voinică!'' spune o femeie de 83 de ani.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.799 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

×
Subiecte în articol: biserica Sf. Mina București pelerinaj
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close