Antena 3 CNN Actualitate Aglomerație la ieșirile din țară. Forțele de ordine, mobilizate în vămi

Aglomerație la ieșirile din țară. Forțele de ordine, mobilizate în vămi

Aglomerație în vămile din vestul țării. Românii care au petrecut sărbătorile acasă, în familie, sunt nevoiți să se întoarcă în țările unde își câștigă pâinea. Pentru asta vor sta din nou ore întregi în vamă.

Aglomerație la ieșirile din țară. Forțele de ordine, mobilizate în vămi
de Andreea Borboros    |    02 Ian 2022   •   11:38

Este aglomerație la punctele de trecere a frontierei dinspre România înspre Ungaria. În vama Nădlac II timpii de așteptare sunt de peste 30 de minute iar mașinile stașionează în coloane de cîteva sute de metri. 

Pentru a încerca să fluidizeze traficul, autoritățile au deschis nu mai puțin de 8 artere de ieșire din țară. Totodată, două echipe mobile verifică documentele șoferilor și pasagerilor aflați în coloana de mașini. 

Există o înțelegere între autoritățile române și cele maghiare, ca în momentul în care timpii de așteptare depășesc 120 de minute, cei din Ungaria să se rezume doar la verificarea documentelor pasagerilor, astfel încât să nu existe din nou supraglomerație în punctele de trecere a frontierei.

Autoritățile de asemenea recomandă celor ce urmează să părăsească țara să consulte aplicația Trafic Online pentru a verifica timpii de așteptare în toate celelalte puncte de ieșire din țară, fie că vorbim de Vama Nădlac I, Cenad, Borș șamd.

La momentul transmiterii știrii, cele mai multe mașini staționate în coloana de la Nădlac II erau înmatriculate în Germania și Austria.  Existau de asemenea și români care au ales să plece în vacanță la schi, profitând de săptămâna care a mai rămas din vacanța copiilor. 

Autoritățile române recomandă de asemenea șoferilor, ca în momentul în care se apropie de vama Nădlac să reducă viteza deoarece este ceață și, astfel, să se reducă accidentele. 

 

×
Subiecte în articol: vama cozi diaspora
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close