Antena 3 CNN Actualitate Agricool. Măsuri de la Bruxelles pentru salvarea sturionului

Agricool. Măsuri de la Bruxelles pentru salvarea sturionului

Vă plac icrele negre, caviarul? Sturionul este sursa acestuia și tocmai el este în continuare o specie în pericol de extincție.

Agricool. Măsuri de la Bruxelles pentru salvarea sturionului
Sursa foto: foto: Pixabay.com
23 Feb 2020   •   20:07

Chiar dacă de ani buni pescuitul de sturioni este interzis, românii au luat decizii greșite în privința acestui pește fără să se gândească la consecințe.

La Bruxelles, sturionul a adunat la un loc specialiști, europarlamentari și jurnaliști pentru a vedea ce măsuri urgente se pot lua pentru a salva această specie care a supraviețuit omenirii sute de milioane de ani.

"Este o problemă care se pune la tot nivelul Uniunii Europene și acum este cel mai bun moment dintre toate să vorbim despre această specie aflată pe cale de dispariție pentru că a venit Green Deal, care este noua politică a Europei, noua revoluție care se anunță în Europa și dacă acum nu vorbim despre asta, atunci nu o s-o mai facem niciodată.

Am discutat cu experți din Comisia Europeană, am discutat și cu europarlamentari - toată lumea e de acord că trebuie să facem ceva - trebui doar găsită soluția tehnică pentru a-i lăsa sturionului cale liberă spre locul în care așa l-a lăsat natura de milioane de ani să depună icrele pentru a se înmulți", a spus europarlamentarul Carmen Avram pentru emisiunea Agricool, de la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: sturion carmen avram Agricool
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close