Antena 3 CNN Actualitate Ajutor de 100 de milioane de euro pentru cetățenii din cinci ţări ale Uniunii Europene. Cât vor primi românii

Ajutor de 100 de milioane de euro pentru cetățenii din cinci ţări ale Uniunii Europene. Cât vor primi românii

Comisia Europeană oferă un ajutor de 100 de milioane de euro pentru cinci țări din Uniunea Europeană, inclusiv România.

Ajutor de 100 de milioane de euro pentru cetățenii din cinci ţări ale Uniunii Europene. Cât vor primi românii
Sursa foto: Getty Images
de Ioana Mircea    |    26 Iun 2023   •   18:11

Comisia Europeană a propus la mijlocul lunii aprilie acordarea a 100 de milioane de euro fermierilor din cinci ţări, Polonia, Ungaria, Bulgaria, România şi Slovacia, destabilizați de importul de cereale ucrainene.

Mai exact, Bruxelles va aloca 39,33 milioane de euro Poloniei, 29,73 milioane de euro României, 15,93 milioane Ungariei, 9,77 milioane Bulgariei şi 5,24 milioane Slovaciei, a precizat executivul Uniunii Europene într-un comunicat.

Totodată, Comisia a autorizat la începutul lunii iunie ca aceste cinci state să prelungească până la 15 septembrie măsurile lor restrictive menite să blocheze pe teritoriul lor comercializarea grâului, porumbului, rapiţei şi floarea soarelui din Ucraina, cu condiţia să nu împiedice tranzitarea acestor cereale către alte ţări.

Citește și: Ajutor nerambursabil în valoare de 70.000 de euro pentru aceşti români. Cine se poate înscrie pentru a primi banii 

Pentru a depăşi reticenţele şi a obţine undă verde pentru pachetul de 100 de milioane de euro, comisarul european pentru agricultură Janusz Wojciechowski a promis la mijlocul lunii iunie să activeze pentru celelalte 22 de state membre restul rezervei pentru criză agricolă a UE, a cărei valoare totală a fost revizuită la 530 de milioane de euro, comparativ cu 450 de milioane anterior, potrivit agerpres.ro.

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close