Antena 3 CNN Actualitate Ajutor nesperat pentru nevoiaşii din Bucureşti. Samusocial şi Apa Nova, proiect pentru persoanele fără adăpost

Ajutor nesperat pentru nevoiaşii din Bucureşti. Samusocial şi Apa Nova, proiect pentru persoanele fără adăpost

Ajutor nesperat pentru nevoiaşii din Bucureşti. Samusocial şi Apa Nova, proiect pentru persoanele fără adăpost
06 Feb 2015   •   18:59

Aproximativ 5000 de oameni fără adăpost trăiesc pe străzile din Bucureşti. Dintre aceştia, doar 1% beneficiază de ajutor social legal, restul de 99%, supravieţuiesc din muncă la negru.

Şansa lor de a-şi găsi un loc de muncă legal este cu atât mai redusă, cu cât, la nivel naţional, şomajul oricum s-a dublat. Un ONG şi câteva instituţii ale statului încearcă totuşi să le dea o mână de ajutor acestor oameni. Samusocial şi Apa Nova colaborează în acest proiect şi, pe lângă sprijinul financiar, a pus la dispoziţie un spaţiu pentru atelierele ocupaţionale.

"Discutăm de 90 de metri pătraţi, dar pentru cineva care stă în stradă ajunge câteodată şi un metru pătrat în care să se simtă bine, să se încălzească şi să fie asistat inclusiv din puncte de vedere al documentelor, dacă nu le are" a precizat Episcă Chiru, director general adjunct al Apa Nova, care a adăugat că nevoiaşii, dacă sunt apţi de muncă, ar putea fi angaţi chiar de către compania pe care o reprezintă.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close