Antena 3 CNN Actualitate Al doilea transport de rromi a ajuns în ţară. Francezii au cheltuit 18 milioane de euro, în ultimii doi ani, cu expulzările voluntare (VIDEO)

Al doilea transport de rromi a ajuns în ţară. Francezii au cheltuit 18 milioane de euro, în ultimii doi ani, cu expulzările voluntare (VIDEO)

Al doilea transport de rromi a ajuns în ţară. Francezii au cheltuit 18 milioane de euro, în ultimii doi ani, cu expulzările voluntare (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
20 Aug 2010   •   22:59

Francezii ne-au trimis, vineri, al doilea transport de rromi. Ceva mai mulţi decât cu o zi înainte. Adică 130. Dacă a fost atent la ştiri, preşedintele Sarkozy a aflat deja că, de fapt, ne-a făcut un împrumut de rromi. Mai mult ca sigur, majoritatea se vor întoarce de unde au venit, în câteva săptămâni. Aşa cum au făcut până acum. În ultimii doi ani, Franţa a cheltuit 18 milioane de euro cu expulzările voluntare. Şi... degeaba!

Aproape 130 de rromi au aterizat la Timişoara. S-ar putea spune că sunt a doua tranşă a împrumutului pe care ni-l face Parisul.

Şi de ce ar renunţa la "visul francez"? Din ţara noastră, rromii pleacă de foame, iar din Franţa, cu bilete gratuite, plus ajutoare de stat. 300 de euro pentru adulţi şi încă 100 pentru fiecare copil.

Franţa a cheltuit în ultimii doi ani 18 milioane de euro pentru a scăpa de rromi. Practic, le-a plătit, periodic, câte o excursie spre România. Şi acum, când strânge punga, Nicholas Sarkozy şi l-a pus în cap până şi pe regele Cioabă, care îi trimite, deocamdată, o scrisoare.

Chiar dacă nu renunţă la expulzări, francezii clar nu-i pot împiedica pe rromi să se întoarcă.

Sau pe franţuzeşte, asta înseamnă  "liberte, egalite, fraternite"!

Între timp, petiţiile curg la curtea Palatului Elysee. Nomazii francezi îi cer o audienţă preşedintelui Nicolas Sarkozy, nemulţumiţi că sunt confundaţi cu rromii. Aproximativ 30.000 de pelerini ţigani din nord-estul Franţei, denunţă confuzia şi vor să-l vadă pe Sarkozy. Suntem francezi cu drepturi şi obligaţii depline, nu solicitanţi de azil, spun ei.



Observator

×
Subiecte în articol: francezi Franta rromi sarkozy presedinte tigani
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close