Antena 3 CNN Actualitate CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a dezvăluit de ce își dorea Donald Trump descoperirea unui vaccin COVID într-un timp foarte scurt

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a dezvăluit de ce își dorea Donald Trump descoperirea unui vaccin COVID într-un timp foarte scurt

Albert Bourla, CEO Pfizer, a povestit, într-un interviu, că fostul președinte al Statelor Unite i-ar fi spus, înainte de alegeri, că descoperirea unui vaccin care să ajute la oprirea pandemiei i-ar crește șansele de câștig.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a dezvăluit de ce își dorea Donald Trump descoperirea unui vaccin COVID într-un timp foarte scurt
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    08 Apr 2021   •   11:01

În fragmentele din interviul acordat de Bourla pentru „The Carlos Watson Show”, oferite în avans exclusiv pentru The Hill, CEO-ul Pfizer a spus că Donald Trump l-a încurajat să dezvolte un vaccin anti-COVID rapid. Cu toate acestea, Bourla spune că Trump nu l-a presat niciodată să facă ceva care ar fi inadecvat în ceea ce privește serul.

„În puținele ocazii când mi-a spus că trebuie să o facem repede, mai întâi spunea: „Trebuie să o facem repede, oamenii mor”, după care adăuga: „Bineînțeles că mă va ajuta și la alegeri, dar oamenii sunt cei mai importanți”.

Șeful Pfizer, al cărui vaccin împotriva COVID-19 a devenit primul aprobat pentru utilizare în SUA, în decembrie, a recunoscut că și el a dorit să scoată vaccinul cât mai curând posibil, dar a subliniat că a fost foarte clar atât în fața lui Trump, cât și în fața lui Biden, că dezvoltarea serului depinde de rapiditatea cercetătorilor și nu va grăbi producția acestuia în funcție de alți factori.

„Cel mai important lucru pentru mine a fost presiunea miliardelor de oameni care brusc și-au pus întreaga speranță în noi, așa ca a trebuit să facem ceva”, a spus Bourla.

Acesta a fost întrebat dacă este de părere că ar putea să apară o altă pandemie precum COVID-19 în viitorul apropiat, având în vedere că și cofondatorul Microsoft, Bill Gates, și expertul principal în boli infecțioase din SUA, Anthony Fauci, au spus același lucru. Bourla crede că ar fi un „scenariu probabil” ca lumea să vadă o altă pandemie similară cu COVID-19.

"În mod clar vor mai exista pandemii și epidemii. Următoarea pandemie sau epidemie ar trebui să găsească lumea mult mai bine pregătită, din perspectiva mea. De exemplu, în Pfizer, vedem acest lucru ca un studiu de caz, pentru cum ne putem pregăti mai bine", a spus Bourla, potrivit thehill.com.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close