Antena 3 CNN Actualitate Alegerea încălțămintei pentru bebelușul tău

Alegerea încălțămintei pentru bebelușul tău

Iată câteva sfaturi pentru a te ghida.

Alegerea încălțămintei pentru bebelușul tău
de Georgiana Adam    |    05 Ian 2021   •   15:25


Există atât de multe stiluri de încălțăminte în magazine încât nu este întotdeauna ușor să știi cum să alegi perechea potrivită pentru încălțăminte copii și în special pentru bebelușul tău.

Ce pantofi să alegi pentru bebeluș?

  • Când bebelușul nu merge încă

Copilul care încă nu merge nu trebuie să poarte pantofi. De regulă, înainte de vârsta de 8 sau 9 luni (când unii copii încep să se ridice în picioare și doresc să facă primii pași), pantofii sunt folosiți doar pentru a-și proteja picioarele de frig sau de soare, de exemplu.

Prin urmare, este necesar să alegi o încălțăminte bebeluși foarte flexibilă, care să nu împiedice mișcarea picioarelor, cum ar fi încălțămintea de piele naturală pentru copii și bebeluși (de exemplu: papuci în stil Primigi, Biomechanics sau Robeez). A-l face pe bebeluș să poarte astfel de încălțăminte îl obișnuiește ușor să aibă ceva în picioare.

  • Când bebelușul începe să meargă

Când bebelușul începe să se agațe de mobilă pentru a se mișca sau când începe să meargă, este recomandabil să-l lași desculț cât mai des posibil pentru o dezvoltare corectă a picioarelor sale. Mersul desculț permite mușchilor mici din picior să funcționeze. Aceasta dezvoltă stabilitatea, echilibrul, coordonarea și forța musculară a copilului. Prin urmare, nu este necesar să poarte pantofi în interiorul casei pentru un copil care învață să meargă.

Lăsând copilul să meargă desculț pe diferite suprafețe (de exemplu: în iarbă, în nisip, pe un covor, pe saltele, în pat) își exercită și capacitatea de a-și percepe corpul în spațiu.

Bineînțeles, bebelușul tău are nevoie de pantofi pentru a-și proteja picioarele, de exemplu atunci când merge pe jos sau în locuri publice. În acest caz, primii săi pantofi trebuie să fie ușori, flexibili și să aibă talpă moale amortizată. De asemenea, ar trebui să fie strânși în jurul călcâiului pentru a împiedica mișcarea piciorului în pantof atunci când merge.

Unele studii au arătat, de asemenea, că purtarea pantofilor are anumite beneficii pentru copiii mici. Le oferă încredere și îi încurajează să facă primii pași.

Cu toate acestea, nu este necesar să-i cumperi cizme de mers pe jos. Cizmele care urcă până la gleznă nu ar oferi un suport mai bun decât ghetele copii. Pentru a alege o încălțăminte bună pentru copii la această vârstă, poți alege între diferitele modele de sandal, ghete sau cizme de la Geox, Bogs, Bundgaard sau New Balance.

Particularitățile pantofilor pentru bebeluși

În primii trei ani, modelele mai înalte sunt preferate pentru a menține glezna. Dacă bebelușul este dinamic, încălțămintea joasă poate fi suficientă. Partea din spate a pantofului trebuie să aibă un contrafort rigid. Doar apasă călcâiul pentru a verifica rigiditatea. Armăturile laterale pot completa în mod judicios suportul pentru călcâi și picior. Partea superioară trebuie să fie flexibilă pentru a evita frecarea, iar gulerul din spate trebuie să fie căptușit pentru a susține perfect piciorul și pentru a limita frecarea nedorită. Degetele de la picioare ar trebui să aibă suficient spațiu, astfel încât să nu se suprapună în vreun fel, ceea ce va provoca un disconfort mare și chiar unghiile încorporate. Șireturile trebuie să meargă suficient de sus de dragul sprijinului. Pentru un confort mai bun, încălțămintea din piele naturală pentru copii și bebeluși permit picioarelor să respire. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close