Antena 3 CNN Actualitate Scandal la PNL Timișoara. Alegerile au fost suspendate! S-a strigat „Hoții” și „Demisia”

Scandal la PNL Timișoara. Alegerile au fost suspendate! S-a strigat „Hoții” și „Demisia”

Scandal la PNL Timișoara! Alegerile pentru desemnarea preşedintelui PNL Timişoara, care urmau să se desfăşoare sâmbătă, au fost suspendate şi urmează să fie reprogramate, după ce susţinătorii celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte, Cosmin Tabără şi Raul Ambruş s-au luat la ceartă.

Scandal la PNL Timișoara. Alegerile au fost suspendate! S-a strigat „Hoții” și „Demisia”
Sursa foto: tion.ro
de Alexandra Dima    |    03 Iul 2021   •   13:19

Scandalul între cele două tabere a pornit de la faptul că 150 de liberali au fost eliminaţi de pe listele de votanţi ale lui Raul Ambruş, din cauza faptului că nu au carte de identitate sau rezidenţă de Timişoara.

Aceştia nici nu au fost lăsaţi să intre în interiorul clădirii în care se desfăşura şedinţa de alegeri. Sunţinătorii lui Raul Ambruş au reuşit totuşi să pătrundă în interiorul Sălii Filarmonicii din Timişoara, după ce timp de aproximativ două ore au scandat şi huiduit în faţa clădirii, transmite presa locală.

În acel moment, preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a anunţat suspendarea şedinţei şi a părăsit sala. Și candidatul Cosmin Tabără a părăsit sala, dar votul a continuat prin ridicarea mâinii și după plecarea lor. Procedura nu ar respecta însă statutul partidului și este puțin probabil ca alegerile să fie validate.

Aproape 1.000 de liberali ar fi trebuit să voteze conducerea PNL Timişoara. 

Scandal cu poliție încă de la prima oră

Membrii filialei PNL Timișoara trebuiau să își aleagă astăzi noua conducere, dar tensiunile dintre cele două tabere s-au făcut simțite încă de la intrarea în clădirea Filarmonicii „Banatul”.

La prima oră, punctele de acces erau blocate agenții de pază ai unei firme contractată de Dănuț Groza, primar în Sânnicolau Mare și secretar general al filialei județene. Asta l-a deranjat pe deputatul Claudiu Chira, care a sunat la Poliție, iar un echipaj de Ordine Publică s-a deplasat la fața locului, potrivit Press Alert.

Polițiștii au verificat contractul dintre firma de pază și organizatorii evenimentului, și apoi au plecat. Între timp, presa a aflat că nu are acces în sală decât  la conferința de presă la ora 15.00 și eventual la discursurile candidaților.

Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș, a ascultat cuminte decizia secretarului general în privința măsurilor luate, mai notează sursa citată.

Accesul membrilor PNL în sală a fost permis de la ora 9.00, organizatorii avertizându-i pe cei de la firma de pază că s-ar putea forța intrarea de către liberalii care nu sunt pe convocator, din alte organizații locale.

După ce susținătorii lui Raul Ambruș s-au așezat în zona meselor unde se consemna prezența membrilor, pentru a supraveghea ce se întâmplă, agenților de pază li s-a cerut să-i introducă direct în sală.

La cea mai mare filială PNL din Timiș e ca la război, a explicat jurnalistu Dragoș Boța, în direct, la Antena 3.

"Sunt două tabere, iar fiecare încearcă să-și aducă cât mai mulți oameni în sala de alegeri. Tensiunile dintre cele două tabere care sunt, cumva, taberele lui Orban și Cîțu, s-au simțit de zilele trecute când s-au acuzat reciproc că au băgat sau au scos oameni de pe liste", a mai explicat Dragoș Boța.
 

×
Subiecte în articol: PNL Timișoara
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close