x close

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Anunțul MAI despre incidentele din secțiile de vot

de S.T.    |    10 Noi 2019   •   09:19
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Anunțul MAI despre incidentele din secțiile de vot 534

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Procesul electoral la alegerile prezidenţiale a început, la ora 07.00, fără incidente, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Ea a prezentat, într-o declaraţie de presă la sediul MAI, modul în care se desfăşoară alegerile prezidenţiale şi principalele drepturi şi obligaţii ale cetăţenilor şi membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, precum şi sancţiunile pentru nerespectarea regulilor privind scrutinul.

Atenție! Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

„Atacul prin orice mijloace asupra secţiei de vot se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Violarea secretului votului se pedepseşte cu amendă, dar dacă fapta este comisă de un membru al Biroului electoral al secţiei de votare pedeapsa este de la şase luni la trei ani sau amendă”, a indicat Dajbog. 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati