Antena 3 CNN Actualitate Alegerile locale din pandemie ne costă dublu. Revoltător cât vor plăti românii pentru fiecare vot

Alegerile locale din pandemie ne costă dublu. Revoltător cât vor plăti românii pentru fiecare vot

Alegerile locale nu ar trebui să aibă loc dacă nu se va schimba evoluția pandemiei, atrage atenția prof. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. Pentru moment însă, guvernul nu ia în calcul amânarea alegerilor și analizează posibilitatea ca scrutinul să fie organizat pe parcursul a două zile.

Alegerile locale din pandemie ne costă dublu. Revoltător cât vor plăti românii pentru fiecare vot
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    25 Iul 2020   •   18:00

Alegerile locale vor fi organizate în condiții speciale, ceea ce a dus la dublarea sumelor necesare pentru organizarea scrutinului. Vorbim de măsuri speciale de siguranță, mai exact, cetîțenii vor primi mască de protecție, mănuși, dar și dezinfectant. Atât cabinele, cât și ștampilele vor fi dezinfectate periodic. 

Calculele arată că fiecare vot pentru locale depășește 10 euro, dublu față de cât s-a cheltuit la europarlamentare. Mai exact, pentru alegerile locale din 27 septembrie, din bugetul statului, vor fi cheltuiți 10,69 euro pentru fiecare vot, spre deosebire de 5,61 euro/vot cât s-a plătit pentru Europarlamentarele din 2019.

Alegerile locale din pandemie ne costă dublu. Revoltător cât vor plăti românii pentru fiecare vot

Românii vor plăti dublu pentru alegerile locale din 27 septembrie

La ultimul scrutin, cel pentru europarlamentare, statul român a cheltuit jumătate de miliard de lei, însă cheltuielile se dublează la alegerile programate în 27 septembrie. Suma ar putea crește dacă se stabilesc și alte măsuri de siguranță. 

19 milioane de români sunt așteptați la urne, la sfârșitul lunii septembrie.

×
Subiecte în articol: alegeri locale vot septembrie

News Hour with CNN

În cazul unui atac aerian, bucureștenii se află într-un real pericol | Situaţia buncărelor din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close