Antena 3 CNN Actualitate Alerta cu bombă la metrou în Capitală, la stația Eroii Revoluției. Alarma s-a dovedit a fi falsă

Alerta cu bombă la metrou în Capitală, la stația Eroii Revoluției. Alarma s-a dovedit a fi falsă

Este alertă cu bombă la stația de metrou Eroii Revoluției din Capitală, după ce un bărbat a sunat la 112 și a raportat o valiză suspectă pe una dintre băncile de la metrou.

Alerta cu bombă la metrou în Capitală, la stația Eroii Revoluției. Alarma s-a dovedit a fi falsă
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    29 Apr 2022   •   15:38

UPDATE 15.50 - Intervenția s-a incheiat. Nu au fost găsite elemente de interes pirotehnic. Incepând cu ora 15.44, circulația trenurilor de metrou a fost reluată normal pe Magistrala 2.

UPDATE 15.40 - "Pentru facilitarea echipelor care verifică coletul suspect, informăm călătorii că circulația trenurilor de metrou între stațiile Constantin Brâncoveanu și Tineretului se desfășoară pe un singur fir, în sistem pendulă, iar pe celălalt fir, circulația se desfășoară fără oprire în stația Eroii Revoluției", a trasmisMetrorex.

În urma sesizării primite la numărul unic de urgență 112, circulația metrourilor se desfășoară, în acest moment, fără oprire la stația Eroii Revoluției.

Autoritățile verifică bagajul suspect. Călătorii nu au voie să coboare pe peron, până când verificările Poliției, cu sprijinul SRI, nu se vor finaliza.

"Metrorex informează publicul că astăzi 29 aprilie 2022,  la această oră, pe Magistrala 2, circulația trenurilor de metrou se desfășoara fără oprire în stația Eroii Revoluției, ca urmare a sesizării unui bagaj abandonat. Conform procedurilor, instituțiile abilitate vor face verificări și vor lua măsurile care se impun. Călătorii sunt informați cu privire la această situație prin sistemul de sonorizare din trenuri și din stați", a anunțat Metrorex.

- Informații în curs de actualizare -

Alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni în această dimineață

Ofițerii SRI au intervenit în această dimineață pe o pistă a aeroportului Henri Coandă din Otopeni.

”În această dimineață, în jurul orei 06.00, Secția Regională de Poliție Transporturi București - Serviciul Poliție Transporturi Aeriene a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, un avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă București va exploda.

S-a instituit o celulă de criză formată din specialiști din cadrul Serviciului Român de Informații și polițiștii de la Transporturi Aeriene și Frontieră.

În prezent, toți pasagerii din aeronavă sunt debarcați și verificați, precum și bagajele acestora, de către o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informații”, se arată într-un comunicat emis presei. 

Verificările efectuate de către instituțiile abilitate ale statului s-au încheiat și s-a constatat că amenințarea cu bombă a fost falsă. Pasagerii au fost apoi îmbarcați în aeronava Lufthansa, cu destinația Munchen.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close