Antena 3 CNN Actualitate Alertă de epidemie. Un nou tip de virus gripal, rezistent la tratament, afectează zeci de mii de români

Alertă de epidemie. Un nou tip de virus gripal, rezistent la tratament, afectează zeci de mii de români

Alertă de epidemie. Un nou tip de virus gripal, rezistent la tratament, afectează zeci de mii de români
Sursa foto: Foto: pixgood.com
21 Ian 2015   •   09:27

Un virus mutant afectează tot mai mulţi copii din România. Mutaţia genetică a virusului gripal e rezistentă la majoritatea tratamentelor. 36.000 de copii s-au imbolnăvit în doar o săptămână în toată ţara, iar medicii sunt în alertă. O situaţie îngrijorătoare se înregistrează la Arad, unde în doar câteva zile 17 bebeluşi au fost internaţi cu o viroză care le poate bloca plămânii. Doi dintre ei au fost conectaţi la aparatele de respiraţie artificială, după ce au suferit stop cardiac.

La secţia de boli infecţioase a Spitalul Judeţean Arad, este alertă de epidemie. Zeci de copii, bebeluşi şi nu numai, sunt sub monitorizare permanentă, după ce viroza pe care au contractat-o a avut o evoluţie neaşteptat de îngrijorătoare.

Medicii spun că au de a face cu un nou tip de virus. Extrem de agresiv. Primele afectate sunt căile respiratorii. Apoi virusul se instalează direct în plămâni. Iar în situaţii excepţionale, poate afecta toate organele interne. Tratamentul trebuie administrat cât mai rapid.

Deşi cei mai afectaţi sunt copiii, medicii avertizează că şi adulţii pot fi neajutoraţi în faţa noului virus. Numai în ultima săptămână numărul persoanelor cu infecţii respiratorii acute s-a dublat, la nivel naţional, faţă de săptămâna anterioară. Peste 77.000 de oameni au ajuns la medic doar din acest motiv. Între ei, peste 35.000 de copii.

Bătrânii, copiii şi în general persoanele cu risc crescut sunt sfătuite să se vaccineze antigripal.

Noul virus a provocat decese în Occident. Doar în Statele Unite, s-au înregistrat la începutul lunii, în rândul copiilor, 20 de morţi din cauza infecţiilor atipitice.

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close