Antena 3 CNN Actualitate Alertă METEO de viscol și ninsori! Cod galben și cod portocaliu de vreme rea

Alertă METEO de viscol și ninsori! Cod galben și cod portocaliu de vreme rea

Meteorologii au emis cu scurtă vreme în urmă o avertizare cod galben de ploi abundente, intensificări ale vântului și ninsori însemnate cantitativ și viscolite dar și un cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente.

Alertă METEO de viscol și ninsori! Cod galben și cod portocaliu de vreme rea
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    04 Ian 2021   •   10:40

Codul galben va fi valabil de astăzi, începând cu ora 14:00, până mâine dimineață, ora 08:00.

În intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60...80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60...80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45...55 km/h.

Codul portocaliu este valabil din această seară, ora 18.00, până mâine dimineață, ora 08.00.

În intervalul menționat, pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți (5 ianuarie), dar în general slab cantitativ.

 

×
Subiecte în articol: cod portocaliu ninsori
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close