Antena 3 CNN Actualitate Alunecare de teren masivă. Autorităţile au instituit stare de alertă

Alunecare de teren masivă. Autorităţile au instituit stare de alertă

Alunecare de teren masivă. Autorităţile au instituit stare de alertă
Sursa foto: puterea.ro
02 Mar 2015   •   18:31

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a decis, luni, instituirea stării de alertă la Bisoca după ce mai multe locuinţe din zonă au fost grav afectate de o alunecare de teren, porivit Agerpres.

'Am instituit stare de alertă care presupune luarea tuturor măsurilor pe care legea le permite, de îndepărtare imediată a efectelor alunecării de teren, din punct de vedere financiar şi al securităţii oamenilor. Scoatem încă bunurile rămase din casele oamenilor, demolăm ca să recuperăm din materialele de construcţie. Nouă case în zonă au fost distruse. Poate ne va ajuta Guvernul să stabilim zona sau să stabilim alte amplasamente pentru locuinţe', a declarat luni, pentru AGERPRES, subprefectul George Sava.

Potrivit sursei citate, prin instituirea stării de alertă există şi posibilitatea alocării în mod rapid de fonduri de la autorităţile judeţene şi centrale, dar şi posibilitatea evacuării persoanelor aflate în pericol, chiar dacă acestea din urmă refuză.

Alunecarea de teren din satul Lacuri s-a produs pe o lungime de 2 kilometri, fiind afectate nouă case cu anexe. Autorităţile au luat decizia evacuării preventive a 19 de persoane care locuiesc în locuinţele afectate sau care ar putea să sufere din cauza alunecării de teren, între care şi şapte copii.

×
Subiecte în articol: Buzau
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close