Antena 3 CNN Actualitate Ambasada Austriei: "Ambasadoarea Adelheid Folie a suferit o intervenție chirurgicală" | Când va reveni la birou șefa misiunii diplomatice

Ambasada Austriei: "Ambasadoarea Adelheid Folie a suferit o intervenție chirurgicală" | Când va reveni la birou șefa misiunii diplomatice

Ambasada Austriei în România a reacționat, marți, după ce Antena 3 CNN a relatat că ambasadoarea Adelheid Folie a lipsit de la un eveniment la care au participat președintele Klaus Iohannis și șefii misiunilor diplomatice la București ale statelor Uniunii Europene.

Ambasada Austriei: "Ambasadoarea Adelheid Folie a suferit o intervenție chirurgicală" | Când va reveni la birou șefa misiunii diplomatice
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2022   •   16:37

În locul ambasadoarei Folie, la eveniment a participat adjunctul acesteia, Georg Oberreiter (foto).

Acesta a spus că ambasadoarea este în concediu în Austria.

Ulterior, ambasada austriacă la București a revenit cu precizări.

Ambasada Austriei: "Ambasadoarea Folie a suferit o intervenție chirurgicală și revine la biroul după Crăciun"

"Urmare a relatărilor dumneavoastră cu privire la întâlnirea ambasadorilor din Uniunea Europeană cu președintele Iohannis, vă infomăm că ambasadoarea Adelheid Folie a suferit în cursul weekend-ului o intervenție chirurgicală necesară și planificată cu mult timp înainte, fiind, astfel, reprezentată de adjunctul său, Georg Oberreiter, în toate îndatoririle oficiale.

Conform celor planificate, ambasadoarea Folie se va întoarce la birou după Crăciun".

Informarea este semnată chiar de adjunctul Georg Oberreiter.

Ambasadoarea Austriei la București, în concediu în țara sa, după blocarea intrării României în Schengen 

Oberreiter a fost chestionat de ziariștii români în legătură cu absența ambasadoarei Folie chiar la plecarea de la evenimentul la care aceasta din urmă ar fi trebuit să participe.

Oberreiter a spus atunci că șefa sa se află în Austria, "într-un concediu planificat de mult timp".

El nu a precizat de când a intrat șefa misiunii diplomatice în concediu.

Gerog Oberreiter a mai fost întrebat de ziariștii români cu privire la decizia de săptămâna trecută a țării sale, care s-a opus intrării României în spațiul Schengen.

"Nu pot să-mi explic", a fost răspunsul acestuia.

Premierul Ciucă: "Relațiile bilaterale între România și Austria vor coborî la nivelul însărcinatului cu afaceri"

Relațiile bilaterale România - Austria, foarte bune până recent, vor scădea până la nivelul însărcinatului cu afaceri externe al ambasadei de la Viena.

Un anunț în acest sens a fost făcut săptămâna trecută de prim-ministrul Nicolae Ciucă.

El a reamintit că ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară.

"I-am cerut ministrului de Externe să-l convoace pe ambasadorul Austriei la București pentru a ne exprima protestul pentru această decizie de neînțeles, o decizie neașteptată.

Trebuie subliniată relația bilaterală, istorică, pe care o avem cu Austria și care până acum câteva zile decurgea cât se poate de bine, iar acum s-a întors la 180 de grade.

De asemenea, tot prin Ministerul Afacerilor Externe, a fost chemat ambasadorul nostru la Viena pentru consultări și, în atare condiții, nivelul relațiilor noastre va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe al ambasadei noastre la Viena", a spus Ciucă, vineri, la o zi după veto-ul Austriei.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close