Antena 3 CNN Actualitate Ambasada SUA la București, ”profund îngrijorată” de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură

Ambasada SUA la București, ”profund îngrijorată” de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură

Ambasada Statelor Unite la București reacționează în cazul excluderii din magistratură a judecătorului Cristi Danileț, din cauza unor videoclipuri postate pe TikTok.

Ambasada SUA la București, ”profund îngrijorată” de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    14 Dec 2021   •   18:21

Ambasada SUA este profund îngrijorată de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură. O justiție independentă care respectă statul de drept este esențială pentru orice democrație prosperă. 

După cum a spus recent Președintele Biden la #SummitforDemocracy, democrația nu se produce întâmplător. Trebuie să o reînnoim cu fiecare generație. Statele Unite sunt mândre să lucreze în parteneriat cu România, în cadrul comunității globale pentru democrație, pe parcursul Anului de Acțiune al Summit-ului pentru Democrație.

Încurajăm noul guvern al României să continue reformele judiciare și anticorupție necesare. Cetățenii români merită un sistem de justiție independent, care să respecte statul de drept și valorile democratice. Trebuie să continuăm să susținem valorile care ne unesc”, a transmis Ambasada Statelor Unite la București.

Decizia Consiliului Superior al Magistraturii nu este definitivă. Cristi Danileț a anunțat că va ataca decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție:

„Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară.

Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală", a scris Cristi Danileţ pe pagina sa de Facebook.

Citește șiImaginile care au dus la excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură

×
Subiecte în articol: Ambasada SUA cristi danilet
Parteneri
Horoscop 1-15 aprilie 2023, cu Cristina Demetrescu. Eclipse şi karmă!
x close