Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul SUA, avertisment dur: E important ca Guvernul să trimită semnale corecte către investitorii străini

Ambasadorul SUA, avertisment dur: E important ca Guvernul să trimită semnale corecte către investitorii străini

Ambasadorul SUA, avertisment dur: E important ca Guvernul să trimită semnale corecte către investitorii străini
06 Iul 2017   •   18:25

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, joi, că România este, în acest moment, un mediu atractiv pentru investitorii străini, precizând, însă, că dimensiunea economică a parteneriatului dintre România şi SUA poate fi afectată, "potenţial", de posibile măsuri din domeniul fiscal, scrie Agerpres.

Chestionat dacă dimensiunea economică a parteneriatului româno-american poate fi afectată de astfel de măsuri, Klemm a spus: "Depinde care sunt măsurile. Dar, potenţial, da". 

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu Liviu Dragnea despre noile măsuri economice vehiculate în spaţiul public, ambasadorul a răspuns: "Da, am discutat. despre relaţiile noastre în domeniul securităţii, despre dimensiunea economică a parteneriatului nostru care poate fi afectat prin noile măsuri". 

Diplomatului american a susţinut că stabilitatea este importantă în menţinerea unui mediu atractiv pentru investitori. 

"În acest moment da, dar noul guvern trebuie să facă totul să menţină această atractivitate. Şi aşa cum am spus (n.r. - pe 4 iulie) stabilitatea, predictibilitatea şi transparenţa, precum şi consultarea cu oamenii de afaceri străini, cu investitorii sunt importante pentru a menţine această atractivitate", a arătat oficialul american la finalul unei întâlniri cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, unde a participat alături de adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, cu ocazia încheierii activităţii acestuia în România. 

Întrebat dacă este îngrijorat în privinţa unor noi măsuri fiscale, Klemm a afirmat că "nu în acest moment". 

"Nu în acest moment. Nu-mi place să vorbesc despre situaţii ipotetice, dar este foarte important ca Guvernul să trimită un semnale corecte companiilor americane, şi celorlalţi investitori străini", a spus ambasadorul SUA. 

El a adăugat că a primit asigurări de la Liviu Dragnea că vor exista consultări atât cu comunitatea de afaceri din SUA, precum şi cu întregul mediu de afaceri. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close