Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul SUA la Bucureşti: Dacă rezolvaţi parcările ilegale, puteţi rezolva unele probleme mai mari

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Dacă rezolvaţi parcările ilegale, puteţi rezolva unele probleme mai mari

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Dacă rezolvaţi parcările ilegale, puteţi rezolva unele probleme mai mari
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Iun 2012   •   12:24

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, marţi, că în România, dacă se poate aborda ideea sancţionării parcărilor ilegale, se poate ajunge la rezolvarea unor probleme mai mari, informează Mediafax.

Gitenstein a povestit în discursul său că, atunci când a venit în România, în urmă cu trei ani, una dintre principalele probleme observate în Capitală a fost tocmai problema parcărilor.

Ambasadorul SUA a participat la evenimentul de lansare a unui portal care îşi propune să recâştige trotuarul pentru toţi cetăţenii oraşului Bucureşti.
   
"Ideea acestui proiect este de a le oferi cetăţenilor puterea de a convinge autorităţile să soluţioneze aceste probleme", a spus Mark Gitenstein, arătând că este interesat de acest proiect în calitate de pieton şi biciclist, neputând să meargă cu bicicleta pentru că trebuie să se dea jos de fiecare dată pentru a ocoli maşinile de pe trotuar.
   
Ambasadorul SUA la Bucureşti a atras atenţia şi asupra pericolului maşinilor parcate ilegal.

"Este periculos să mergi cu căruciorul în care se află un copil, pe stradă", a spus acesta, făcând referire şi la persoanele cu dizabilităţi.
   
"Cel mai important dintre motive este acela că le oferă românilor puterea de a aborda această problemă în găsirea unor soluţii", a mai declarat diplomatul american.
   
Ambasadorul SUA la Bucureşti a mai afirmat că în urmă cu un an s-a lansat proiectul "Restart Romania", care îşi propunea să utilizeze reţelele sociale şi internetul pentru a oferi cetăţenilor puterea de a soluţiona anumite probleme cu care se confruntă, în privinţa nerespectării legilor şi a corupţiei, iar 100.000 de români au intrat pe portal şi au propus idei.
   
Potrivit acestuia, ideea esenţială a proiectului este aceea că, în momentul în care cetăţenii văd că legile sunt încălcate de către concetăţeni şi poliţia nu face nimic pentru a sancţiona aceste cazuri, au senzaţia că nu se poate rezolva şi schimba nimic.

"În România, dacă puteţi aborda această problemă a sancţionării parcărilor ilegale, puteţi începe rezolvarea unor probleme mai mari, şi veţi combate ideea că există oameni mai presus de lege", a mai spus ambasadorul SUA la Bucureşti.

Potrivit acestuia, proiectul va demonstra locuitorilor din unele cartiere ale Capitalei că pot forţa autorităţile să aplice legea, că pot schimba lucrurile şi vor face lucrul acesta folosind internetul.

De asemenea, proiectul îşi propune să creeze cu ajutorul utilizatorilor o hartă a căilor pietonale şi a pistelor de biciclete blocate. Cu ajutorul acestor informaţii, echipa proiectului Oraşul Meu va cere autorităţilor rezolvarea problemelor.
   
"Orasul meu 2020" este unul dintre proiectele online care au intrat în finala competiţiei Restart România, iniţiată de TechSoup cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii.
   


×
Subiecte în articol: mark gitenstein ambasadorul SUA
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close